Buscador per paraules clau

Desenvolupament Econòmic i Ocupació

Pla d’Acció de suport a la reconversió del sector de fabricació d’automoció

El Consell Comarcal del Vallès Occidental en el marc del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental va aprovar l’octubre del 2021 el Pla d’Acció de suport al sector de a executar fins al 31 de Desembre de 2022. A continuació es detalla una síntesi dels resultats i aspectes més destacats:

Catàleg Vehícle Vallès Km0

L’objectiu és oferir una imatge del potencial de les empreses i entitats del sector d’automoció de la comarca del Vallès Occidental a través d’un Catàleg de components i equipaments fabricats per a Automòbils, de les empreses del territori que els produeixen, i dels projectes de producció i d’innovació amb criteris de sostenibilitat d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

L’atractiu principal del catàleg interactiu és poder descobrir les parts fonamentals que composen un vehicle. Amb el cotxe elèctric virtual situat a la primera secció podem explorar les parts que el composen a partir de 9 grups de components que fabriquen les empreses de la comarca del Vallès Occidental. També podrem trobar a la part superior un menú amb apartats temàtics que ens donarà informació afegida del sector a la comarca, de les empreses de la Cadena de Valor del sector de fabricació d’automoció, de la fabricació que es realitza amb criteris d’innovació i sostenibilitat, i l’apartat final on trobem l’explicació i el context del projecte.

Tot el catàleg està proveït de múltiples enllaços per fer possible la interactivitat que permet gaudir d’una confortable experiència d’usuari per explorar a voluntat de forma no lineal i controlada a través de les diferents seccions. Recomanem experimentar-ho clicant els marcadors sobre el cotxe, els diferents apartats del menú, els logos i els noms de les empreses, entre d’altres.

Resultats del Pla d’Acció

Els principals resultats assolits van ser::

 • 81 empreses vinculades a la fabricació d’automoció identificades, contactades i que han rebut difusió del projecte
 • 20 entrevistes individuals (10 de necessitats a empreses del sector i 10 agents públics i privats o centres formatius)
 • 2 sessions de cooperació empresarial amb 30 participants
 • 5 empreses assessorades per abordar la transformació del model productiu i ajuda en la implementació d’actuacions (+ de 500 hores en total)
 • 1 seguiment de tancament empresarial i suport a la recol·locació (Contintental)
 • 1 acció de promoció per la participació al PERTE d’automoció, amb 13 empreses presentades al projecte al PERTE
 • 3 jornades de debat: tendències de l’automoció (virtual), bateries elèctriques i situació dels processos reindustrialització amb 68 participants en total.
 • 21 persones participants a la formació competencial per reptes (5 itineraris de 32 hores)
 • 10 persones acompanyades en procés d’acreditació de competències professionals
 • 1 catàleg dels components i equipaments amb 57 empreses i 27 projectes d’innovació i de producció sostenible realitzats al Vallès Occidental
 • 2 noves vocacions industrials vinculades al sector de l’automoció incorporades en el Catàleg de vocacions.

Pla d’Actuacions comarcal

L’1 d’octubre de 2021 el Grup Impulsor del Pacte per la Reindustrialització va aprovar el Pla d’acció de suport a la reconversió del sector de la fabricació  l’automoció 2020,  com a primera experiència de desplegament del Pla de Transformació i Reactivació de l’Ecosistema Industrial del Vallès Occidental 2021-2024 .

El Pla preveia diferents actuacions dirigides a les empreses i a treballadores, com son, entre d’altres:

 • Acompanyament PIMES del sector de fabricació d’automoció a la transformació i reconversió empresarial.
 • Connexió d’empreses del sector per activar sinèrgies de col·laboració 
 • Impuls de projectes d’innovació vinculades al sector d’automoció i noves fórmules de mobilitat i d’ús dels vehicle.
 • Formació i mentoratge a persones: desocupades, provinents de la formació professional o fora de l’itinerari formatiu, provinents del sector o afins.
 • Activitats dirigides a la població activa afectada per l’impacte de la reconversió i transformació del sector.

Pel desplegament es va comptar amb el suport de l’Oficina Tècnica d’Automoció que ha creat la Diputació de Barcelona.

La implementació i desenvolupament d’aquest pla també va permetre identificar les principals fortaleses, oportunitats, debilitats i amenaces el sector per així poder definir les possibles línies d’un futur Pla estratègic comarcal del sector de l’automoció

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Desenvolupament Econòmic i Ocupació

+
16-05-2024

El Vallès Occidental és un dels territoris que més aporta a la producció industrial de Catalunya i genera més de 83.000 llocs de treball en el sector

10-05-2024

L’Observatori comarcal publica l’Infoatur del mes d’abril

09-05-2024

Els fons Next Generation financen set projectes del Consell Comarcal amb un import total de més de 2’4 milions d’euros

09-05-2024

El Vallès Occidental va rebre més de 723.000 viatgers el 2023, la meitat dels quals ja havien visitat la comarca anteriorment