Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Esports i educació en el lleure

Seguiment de les activitats d’educació en el lleure i d’instal·lacions juvenils

La Direcció General de Joventut delega al Consell Comarcal la competència en matèria de joventut pel que fa a les visites de seguiment del compliment de la normativa Decret 137/2003, de 10 de juny, de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.

També es delega la competència en matèria d’Instal·lacions Juvenils destinades a activitats amb infants. Es realitzen visites d’inspecció a les instal·lacions juvenils en que es comprova el compliment de la Llei 38/1991, de 30 de desembre, d’instal·lacions destinades a activitats amb infants i joves.

Foment de l’esport escolar

El Consell Comarcal del Vallès Occidental signa anualment un conveni de col•laboració amb els tres Consells Esportius del Vallès Occidental, per contribuir en el foment, la promoció i l’organització de l’esport escolar a la comarca. 

Commemoració del Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’esport

El 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l’Esport, en record del dia en què va néixer Justin Fashanu, el primer futbolista que va fer pública la seva homosexualitat, el 1990. Britànic, d’origen nigerià i referent del futbol anglès, va arribar a jugar en més de cinc equips. Però degut a la pressió i l’assetjament que va patir, es va acabar suïcidant el 1998.

Aquesta jornada rememora la seva lluita per donar visibilitat a les persones LGBTI+ en l’àmbit de l’esport.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental se suma a aquesta commemoració per a reivindicar el dret de totes les persones a practicar esport lliures de qualsevol discriminació per raó de sexe, orientació sexual, identitat o expressió de gènere, i per a visibilitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere, dins i fora del terreny de joc. 

Amb el lema “Xiulem fora de joc a l’LGBTI-fòbia” mostrem el compromís en favor de la igualtat i per treballar conjuntament per a eradicar l’LGBTI-fòbia del món de l’esport, per a que totes les persones que el practiquen o hi participen puguin sentir-s’hi lliures.

Us podeu descarregar aquí el material de la campanya de sensibilització.

Turisme esportiu

Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental es treballa per consolidar la comarca com un destí de l Turisme esportiu, amb capacitat i expertesa per acollir esdeveniments de caire internacional. La situació propera a Barcelona, els equipaments esportius d’alt nivell de què disposa el territori, l’existència de clubs de diverses disciplines que participen a les principals competicions professionals i la visibilitat que atorguen al Vallès els esportistes de renom són claus en aquest posicionament.

Més informació de les diferents disciplines esportives

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
20-02-2024

Es presenta el Pla Estratègic en atenció integrada social i sanitària de les persones grans i dependents al plenari de l’Àrea Bàsica del Vallès Occidental

15-02-2024

El Consell Comarcal anima els ajuntaments i les entitats esportives del Vallès Occidental a Xiular fora de joc a l’LGBTI-fòbia, coincidint amb el 19 de febrer, Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l’Esport

15-02-2024

El Consell Comarcal recull les inquietuds dels municipis en la Comissió Tècnica Comarcal de la Gestió Energètica Social del Vallès Occidental

12-02-2024

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal engega les atencions d’aquest 2024 a onze municipis de la comarca