Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Joventut

Jove, tota la informació que busques, a un click!

Posem a la teva disposició la Xarxajovevallès, integrada per un nou portal web i un compte d’Instagram @xarxajovevalles.

Aquest portal web recull informació dels diversos serveis d’informació juvenil que hi ha a la comarca, així com dels recursos existents a cada municipi. És un espai virtual on trobaràs  el més destacat de la informació juvenil de la comarca i serà la seva porta d’entrada alhora de cercar un servei més proper al teu municipi. Hi trobaràs informació dels temes que més et poden interessar, com formació, ocupació, habitatge, cultura i oci i salut, entre d’altres.

D’altra banda, per al conjunt de professionals de joventut, aquest web és un espai on obtenir recursos i eines que li permetin desenvolupar la seva tasca professional. Disposa, alhora,  d’una intranet que permet obtenir informació més concreta i alhora fer xarxa amb la resta de professionals i serveis que existeixen al territori.

Pla comarcal de Joventut

El Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca han treballat conjuntament per l’elaboració del Pla Comarcal de Joventut pel període 2022-2025. Aquest Pla vol dotar d’eines i recursos les polítiques actives per a les persones joves i acompanyar els ajuntaments en la gestió de les polítiques municipals de joventut. De les accions que es plantegen al Pla, n’hi ha que són assumides pel propi Consell mentre que altres es realitzen conjuntament amb els municipis. El Ple del Consell Comarcal ha aprovat el Pla comarcal en la sessió del 20 de gener de 2022. El Pla té quatre objectius estratègics: promoure polítiques per a l’impuls de l’emancipació juvenil; treballar pel benestar, la cohesió social i la igualtat; potenciar la xarxa de recursos juvenils i complir amb les competències delegades en matèria de joventut. En base a aquests objectius es preveuen diferents accions que s’aniran executant fins el 2025.

Podeu consultar el document complert.

Pla Comarcal de Prevenció i Atenció a les conductes addictives 2023-2026 del Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Consell Comarcal està elaborant el Pla Comarcal de Prevenció i Atenció a les conductes addictives. Podeu trobar la diagnosi a continuació:

Catàleg de Serveis i Recursos de Joventut del Vallès Occidental

Fruit del treball conjunt entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental, l’Oficina Jove de Sabadell, l’Oficina Jove de Terrassa i la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) de la Generalitat s’ha elaborat el següent Catàleg de serveis i recursos.

Hi trobareu informació sobre el Servei de Joventut Comarcal i les Oficines Joves de Sabadell i Terrassa així com les assessories joves de mobilitat internacional, educació, consum de drogues i addició a pantalles, suport emocional, ocupació, punt lila i associacionisme, i altres serveis.

Seguiment de les activitats d’educació en el lleure i d’instal·lacions juvenils

La Direcció General de Joventut delega al Consell Comarcal la competència en matèria de joventut pel que fa a les visites de seguiment del compliment de la normativa Decret 137/2003, de 10 de juny, de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys.

També es delega la competència en matèria d’Instal·lacions Juvenils destinades a activitats amb infants. Es realitzen visites d’inspecció a les instal·lacions juvenils en que es comprova el compliment de la Llei 38/1991, de 30 de desembre, d’instal·lacions destinades a activitats amb infants i joves.

Programes d’ocupació per joves d’entre 16 i 30 anys

Des del Consell Comarcal es porten a terme diferents programes d’ocupació per a persones joves d’entre 16 i 30 anys. Per a poder-hi participar, cal consultar les condicions de cada programa.

Més informació

Xarxa per l’abordatge integral de prevenció i consum de drogues del Vallès Occidental

Imatge de la jornada d’abril de 2021

Aquesta xarxa  treballa des del 2019 per conèixer les necessitats del territori i de la gent que hi viu en relació a les addiccions. Aquest grup de treball està configurat per professionals d’entitats, administracions i serveis del territori, entre les quals el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Es realitzen trobades periòdiques de treball i accions conjuntes.

A la primera Jornada de la Xarxa (any 2019): “L’abordatge en xarxa del consum de drogues al Vallès Occidental: una necessitat?” es van establir els objectius de la Xarxa:

  • Disposar d’un espai de trobada i intercanvi professional.
  • Reflexionar la intervenció en base a l’evidència científica.
  • Construcció d’un coneixement col·lectiu i multidisciplinari (promoció-prevenció- tractament).
  • Millorar la intervenció en el territori en base a l’evidència científica.
  • Reconèixer millor la realitat del territori/ disposar d’un coneixement integral.

El 2021 es va celebrar la segona Jornada de la Xarxa: “Drogues, pantalles, consums, canvis socials… Reptes en temps de pandèmia”. Podeu consultar-ne aquí les conclusions.

L’octubre de 2022 s’ha celebrat la tercera Jornada de la Xarxa, aquesta vegada a Sabadell. En podeu consultar aquí la informació.

Borsa Jove d’Habitatge

El Consell Comarcal del Vallès Occidental està adherit a la iniciativa del Consell Comarcal del Barcelonès per oferir als ajuntament de la comarca una aplicació web que consisteix en la Borsa Jove d’Habitatge per a compartir que s’ofereix als joves que busquen pis per compatir. Aquest web inclou també una assessoria on-line.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
29-03-2023

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa es converteix en el primer centre hospitalari que s’adhereix al projecte Recooperem de sostenibilitat alimentària

23-03-2023

El Consell Comarcal i els CAPs de Salut de la comarca treballen conjuntament pel benestar emocional i la prevenció de les conductes de risc entre el jovent

23-03-2023

Nova injecció de fons Next Generation a la comarca per a la inversió en tecnologia i sistemes d’informació que millorin la gestió dels serveis socials

22-03-2023

Representants dels 23 municipis de la comarca formen part del nou Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental constituït avui al Consell Comarcal