Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Joventut

Jove, tota la informació que busques, a un click!

Posem a la teva disposició la Xarxajovevallès, integrada per un nou portal web i un compte d’Instagram @xarxajovevalles.

Aquest portal web recull informació dels diversos serveis d’informació juvenil que hi ha a la comarca, així com dels recursos existents a cada municipi. És un espai virtual on trobaràs  el més destacat de la informació juvenil de la comarca i serà la seva porta d’entrada alhora de cercar un servei més proper al teu municipi. Hi trobaràs informació dels temes que més et poden interessar, com formació, ocupació, habitatge, cultura i oci i salut, entre d’altres.

D’altra banda, per al conjunt de professionals de joventut, aquest web és un espai on obtenir recursos i eines que li permetin desenvolupar la seva tasca professional. Disposa, alhora,  d’una intranet que permet obtenir informació més concreta i alhora fer xarxa amb la resta de professionals i serveis que existeixen al territori.

Servei de Joventut del Consell Comarcal

La Direcció General de Joventut delega al Consell Comarcal la competència en matèria de joventut pel que fa a les visites de seguiment del compliment de la normativa Decret 137/2003, de 10 de juny, de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys. També es delega la competència en matèria d’Instal·lacions Juvenils destinades a activitats amb infants. Es realitzen visites d’inspecció a les instal·lacions juvenils en que es comprova el compliment de la Llei 38/1991, de 30 de desembre, d’instal·lacions destinades a activitats amb infants i joves.

Les actuacions del Servei de Joventut inclouen visites de compliment de la normativa d’instal·lacions juvenils, visites a activitats d’educació en el lleure, col·laboració amb les Oficines Joves de la comarca, promoció d’activitats d’ocupació, assessorament en habitatge a través de la web compartir habitatge, entre d’altres.

Pots consultar l’actualitat i els recursos de l’àmbit de Joventut. També hi trobaràs tota la informació relacionada amb la gestió de la pandèmia.

Pla comarcal de Joventut

El Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca han treballat conjuntament per l’elaboració del Pla Comarcal de Joventut pel període 2022-2025. Aquest Pla vol dotar d’eines i recursos les polítiques actives per a les persones joves i acompanyar els ajuntaments en la gestió de les polítiques municipals de joventut. De les accions que es plantegen al Pla, n’hi ha que són assumides pel propi Consell mentre que altres es realitzen conjuntament amb els municipis. El Ple del Consell Comarcal ha aprovat el Pla comarcal en la sessió del 20 de gener de 2022. El Pla té quatre objectius estratègics: promoure polítiques per a l’impuls de l’emancipació juvenil; treballar pel benestar, la cohesió social i la igualtat; potenciar la xarxa de recursos juvenils i complir amb les competències delegades en matèria de joventut. En base a aquests objectius es preveuen diferents accions que s’aniran executant fins el 2025.

Podeu consultar el document complert.

Programes d’ocupació per joves d’entre 16 i 30 anys

Des del Consell Comarcal es porten a terme diferents programes d’ocupació per a persones joves d’entre 16 i 30 anys. Per a poder-hi participar, cal consultar les condicions de cada programa.

Més informació

Xarxa per l’abordatge integral de prevenció i consum de drogues del Vallès Occidental

Imatge de la jornada d’abril de 2021

Aquesta xarxa  treballa des del 2019 per conèixer les necessitats del territori i de la gent que hi viu en relació a les addiccions. Aquest grup de treball està configurat per professionals d’entitats, administracions i serveis del territori, entre les quals el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Es realitzen trobades periòdiques de treball i accions conjuntes.

Primera  Jornada de la Xarxa (any 2019): “L’abordatge en xarxa del consum de drogues al Vallès Occidental: una necessitat?“. Va permetre establir els objectiu de la Xarxa:

  • Disposar d’un espai de trobada i intercanvi professional.
  • Reflexionar la intervenció en base a l’evidència científica.
  • Construcció d’un coneixement col·lectiu i multidisciplinari (promoció-prevenció- tractament).
  • Millorar la intervenció en el territori en base a l’evidència científica.
  • Reconèixer millor la realitat del territori/ disposar d’un coneixement integral.

Segona Jornada de la Xarxa (any 2021): “Drogues, pantalles, consums, canvis socials… Reptes en temps de pandèmia”.

Veure conclusions

Borsa Jove d’Habitatge

El Consell Comarcal del Vallès Occidental està adherit a la iniciativa del Consell Comarcal del Barcelonès per oferir als ajuntament de la comarca una aplicació web que consisteix en la Borsa Jove d’Habitatge per a compartir que s’ofereix als joves que busquen pis per compatir. Aquest web inclou també una assessoria on-line.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
22-06-2022

El Vallès Occidental persisteix en l’abordatge de les violències masclistes des de diferents perspectives i coneix el programa d’atenció a la víctima dels Mossos d’Esquadra a la Regió Metropolitana Nord

16-06-2022

Obert el procés selectiu per crear una borsa de treball de professional tècnic d’Igualtat al Consell Comarcal

16-06-2022

L’Observatori comarcal publica l’Informe trimestral de violència contra les dones amb les dades del primer trimestre de 2022

15-06-2022

El Consell Comarcal ofereix cinc tallers durant el mes de juliol per a esplais i centres de joves per treballar la igualtat, la convivència, el canvi climàtic i les competències digitals