Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Mercat Circular

Què és el Mercat Circular?

El Mercat Circular fomenta l’aprofitament de les fruites i verdures del mercat Mercavallès que són mengívoles però no comercialitzables per tal de proveir aliments frescos i de qualitat a persones que necessiten suport alimentari a la comarca. Aquesta és una acció més de l’ens comarcal vers la sostenibilitat alimentaria, que complementa la tasca que ja es fa des de fa anys amb el projecte Recooperem d’aprofitament alimentari.És un clar exemple d’economia circular i de compromís social.

El projecte està previst al Pla de Reconstrucció de la COVID-19 aprovat pel Consell d’Alcaldies i al Pla d’Actuació Comarcal 2021-2023 i s’inclou en una línia de treball comarcal per fomentar l’aprofitament alimentari en tots els estaments de la cadena alimentaria.

Segons l’estudi realitzat al mercat, actualment es llencen uns 500.000 quilos de fruita i verdura l’any. Aquest volum de matèria orgànica concentra els residus dels majoristes més tot els residus que generen els seus clients, ja que el Mercavallès ofereix a tots els minoristes un servei de gestió de residus.

L’objectiu és poder recuperar-ne 208 quilos al dia, el que equival a 34 caixes de 6kg, que és una estimació dels residus produïts pels Majoristes del mercat, aproximadament un 10% del total. Aquests aliments es distribuiran a través d’entitats socials de la comarca  a les famílies vulnerables que ho puguin necessitar.  

Per recollir la fruita i la verdura s’ha habilitat un espai situat al nord de l’equipament. També s’ha fet una campanya d’informació i conscienciació amb els empresaris del mercat i les persones que hi treballen, per tal d’organitzar els circuits. Un cop arriben a la parada del Mercat Circular, allà la fruita i la verdura és revisada abans que es posi a disposició de les entitats socials.

Aquest projecte compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya (Generalitat de Catalunya)

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
22-09-2023

El Consell Comarcal del Vallès Occidental s’afegeix a la commemoració del Dia de la Visibilitat Bisexual

21-09-2023

L’empresa de restauració col·lectiva Serunion s’afegeix al projecte de sostenibilitat alimentaria Recooperem i impulsarà l’aprofitament als seus menjadors amb la col·laboració del Consell Comarcal

15-09-2023

El projecte Recooperem de sostenibilitat alimentària, en marxa a 64 centres d’aprofitament de la comarca: 58 escoles, cinc empreses i un hospital

15-09-2023

El Consell Comarcal del Vallès Occidental participa en la conferència internacional “Challenges & opportunities in the field of EU migration” per discutir les diferents problemàtiques i oportunitats que envolten els fluxos migratoris