Buscador per paraules clau

Acció Europea i internacional

Oficina comarcal Next Generation

El Fons Next Generation EU és un instrument aprovat el 21 de juliol pel Consell Europeu que té com a finalitat contribuir a la reconstrucció dels membres de la Unió Europea,  reparant els efectes econòmics, socials i sanitaris de la pandèmia de la COVID-19 i alhora impulsar la transició ecològica i digital dels països de la Unió Europea. Estem doncs davant una oportunitat de finançament extraordinària i sense precedents pels territoris, que pot tenir un impacte important en les futures generacions.

En aquest marc, des del Consell Comarcal es treballa en dues línies.  D’una banda, en diferents projectes territorials per a presentar a la convocatòria Next Generation, uns projectes que tenen la voluntat de ser el màxim de participats pel territori, des del sector públic i privat, per aconseguir el màxim impacte. D’altre banda, posem a disposició de tots els ajuntaments el suport comarcal des de l’Oficina comarcal Next Generation per tal que els municipis puguin disposar de tota la informació i valorar la seva adhesió als diferents projectes.

QUÈ SÓN ELS FONS NEXT GENERATION EU

PROJECTES COMARCALS NEXT GENERATION

OFICINA COMARCAL NEXT GENERATION I SERVEI INFO EUROPA (SIE)

ENLLAÇOS I CONVOCATÒRIES D’INTERÈS

FÒRUM NEXT GENERATION VALLÈS

Projectes i fons industrials Next Generation

El Consell Comarcal ha activat recentment un servei per a les empreses de la comarca per informar, orientar i assessorar-les en les diferents convocatòries dels fons Next Generation. En cooperació amb diferents ajuntaments de la comarca s’ha activat un dispositiu per facilitar l’accés de les PIMEs industrials a les convocatòries que han de suposar un avanç en la transformació productiva del territori.

Amb l’objectiu de complementar el servei d’informació i acompanyament a les empreses en fons Next Generation, el Consell Comarcal ha posat en marxa un apartat web específic de Projectes i fons europeus per a empreses. Aquest espai dóna informació actualitzada sobre beneficiaris, imports i característiques de les principals convocatòries atorgades del fons Next Generation i posa en contacte empreses o entitats que busquin partners, per impulsar o presentar projectes. A més, permet a les empreses interessades a rebre més informació o presentar un projecte, concertar una entrevista de treball.

Projectes europeus amb participació del Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Consell Comarcal col·labora actualment en els següents projectes europeus: 

Projecte GIF: Grow In Family Today

L’Equip d’Atenció a la Infància comarcal, col·labora des de 2018 amb el projecte GIFT (Grow In Family Today) que té per objectiu promoure el desenvolupament de les relacions positives entre progenitors (o persones que tenen la guarda) i els infants i persones adolescents als nuclis familiars. Aquest projecte contempla la dimensió emocional, relacional i educativa en els diferents contextos de vida. Es desenvolupa a 4 països europeus: França, Itàlia, Romania i Espanya. De cada un dels països intervé com a mínim una universitat.  El Consell Comarcal del Vallès Occidental forma part de l’equip espanyol juntament amb  la Universitat de Barcelona i la Universitat de Lleida

Projecte transnacional CITYLOOPS

El Consell Comarcal participa, en el marc del Vallès Circular, al projecte europeu “CITYLOOPS-Demostracions de desenvolupament urbà sistèmic per ciutats circulars i regeneratives. La participació en aquest projecte europeu obre al Vallès Circular una finestra al coneixement directe d’experiències d’èxit en diferents països i a seguir de prop el disseny i la implementació de propostes innovadores que poden ser replicades en el Vallès Occidental. 

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail