Buscador per paraules clau

Projectes comarcals Next Generation

Gràcies als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea- Next Generation EU s’han finançat fins a octubre de 2023 set projectes presentats a diferents convocatòries. En paral·lel es treballa en noves sol·licituds.

Projectes amb finançament Next Generation

Apoderament femení cap a l’economia verda i digital

Contempla actuacions per orientar i donar a conèixer noves ocupacions, especialment les vinculades a les noves tecnologies, digitalització i d’economia verda i circular, així com també per facilitar les competències necessàries per assolir la inserció laboral. Les participants són 30 dones de la comarca del Vallès Occidental residents en municipis de fins a 10.000 habitants. Finançat amb 56.450 euros.

El riu, teixint fils de vida

Projecte comarcal de millora dels camins de l’entorn del riu Ripoll que es desenvoluparà a sis municipis: Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac. El projecte preveu tres tipus d’accions: l’adequació de camins, la instal·lació de punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques i la creació d’una visita virtual als elements industrials patrimonials. Amb tot, es busca la creació d’un producte turístic identitari i vertebrador que permeti impulsar econòmicament el territori mitjançant l’aprofitament sostenible del patrimoni. Finançat amb 1.532.000 euros.

Prova pilot “Impuls de la transició energètica a la llar i la indústria al Vallès Occidental”

Contempla el desenvolupament de nous recursos, activitats i serveis comarcals que permetin accelerar la transició energètica i el foment de les renovables. Subvencionat en pel Programa de Primera Experiència professional en les administracions públiques, suposa la contractació imminent de 15 persones per a la realització al llarg d’un any de tasques de suport en matèria d’informació, sensibilització, suport, acompanyament i gestió per a la incorporació de millores de la transició energètica en habitatges, indústries i Polígons d’Activitat Econòmica en col·laboració amb els serveis dels ajuntaments de la comarca. Finançat amb 470.930 euros.

Oficina de Transformació Comunitària

El Consell Comarcal ha rebut una subvenció de 129.960 euros en el marc de la primera convocatòria del Programa CE-OFICINAS, que promou l’Instituto per la Diversificación y Ahorro de Energía (IDAE), d’ajuts a Oficines de Transformació Comunitària (OTCs) per l’impuls de comunitats energètiques. Aquesta subvenció correspon al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) per a l’execució dels fons Next Generation EU (NGEU). La subvenció permetrà finançar personal per a l’Oficina i el seu funcionament. En el marc del projecte, es promouran i dinamitzaran comunitats energètiques a la comarca fins l’any 2025.

Digitalització al servei de les persones

Actuacions d’inversió en tecnologia i sistemes d’informació que millorin la gestió dels serveis socials, permetin transformar els actuals models d’intervenció i millorin els tràmits. Finançat amb 204.502 euros.

Actuacions en el marc del Contracte Programa de Serveis Socials

En el marc del Contracte Programa de Serveis Socials per l’any 2023 es contemplen quatre actuacions finançades amb fons europeus Next Generation: Envelliment quilòmetre zero, Atenció a les persones sense llar, Tecnologies de suport i cura i Banc de productes de suport.

Mobilitat elèctrica a la flota comarcal per al projecte de Sostenibilitat alimentària

En el marc de la convocatòria per a la concessió de subvencions del Programa d’incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) s’ha rebut una subvenció de 9.000 euros per incorporar un vehicle elèctric a la flota del Consell Comarcal per al projecte de Sostenibilitat alimentària. La incorporació d’aquest vehicle permet millorar la logística de les actuacions que es porten a terme en el marc de la iniciativa Sostenibilitat alimentària- Recooperem,  millorant l’autonomia i l’autogestió logística del Consell, ampliant la xarxa de distribució i noves rutes, donant suport als municipis que necessiten un impuls en la logística amb la participació de noves escoles, empreses i hospitals, entre d’altres aspectes.

Projectes en elaboració

Parc Vallès Circular 

Té com a finalitat la transformació comarcal de l’entorn de la N-150 entre Terrassa i Sabadell, a partir del desenvolupament de diverses inversions i infraestructures  que permetin avançar en l’economia circular, en la recollida intel·ligent de residus i generació de biogàs, en una indústria més sostenible, en la promoció d’energies netes, en la mobilitat sostenible, així com en la dinamització de la zona mitjançant el treball conjunt dels agents públics i privats que en formen part.

Modernizació, digitalizació i circularitat del mercat majorista comarcal Mercavallès 

Té com a objectiu acompanyar la transformació estructural prevista de les instal·lacions de Mercavallès amb una sèrie de mesures que impulsin la seva digitalització, circularitat i competitivitat consolidant el seu paper com un servei públic essencial, sostenible, accessible i de proximitat, que promogui una distribució alimentària saludable i sostenible. 

Promoció de la mobilitat sostenible

Es presta assistència tècnica als municipis per a l’accés a les convocatòries dels fons europeus en matèria de mobilitat sostenible per al desenvolupament d’actuacions com la implantació de zones de baixes emissions, l’adequació de zones de vianants, entorns escolars, carrils bici, millores d’accessibilitat o la pacificació d’entorns urbans.  

Digitalització i modernització dels serveis i processos dels ajuntaments petits

Té com a finalitat impulsar la modernització dels serveis i processos dels ajuntaments petits, així com també del propi Consell Comarcal mitjançant la incorporació d’eines i recursos digitals que permetin millorar l’atenció i servei a la ciutadania i la gestió municipal. El projecte busca la millora dels sistemes de gestió i tramitació administrativa. 

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail