Buscador per paraules clau

Informació convocatòries Next Generation

El Consell Comarcal del Vallès Occidental treballa per a la definició de projectes que puguin optar a fons europeus Next Generation en col·laboració amb els agents del territori i també dona suport a diferents municipis en la presentació de propostes. 

Les línies de treball són les següents: 

Digitalització al servei de les persones

El projecte pretén donar resposta a les necessitats de digitalització i modernització dels serveis socials incorporant, no només recursos tècnics i tecnològics, sinó també un canvi substancial en la cultura organitzativa i en els models de gestió i prestació dels serveis a les persones més vulnerables. Es tracta de facilitar l’accés i d’apropar-los a la ciutadania, de fer-los més àgils per als professionals, més interconnectats i transparents, així com també de disposar d’instruments per al seguiment i l’avaluació de les polítiques públiques.

El riu, teixint fils de vida

El projecte aposta per la creació d’un producte turístic associat al camí del riu Ripoll i al patrimoni industrial del Vallès Occidental. Aquest projecte vol explotar les potencialitats del patrimoni natural i cultural de la comarca i posar en valor la història i els trets identitaris del Vallès Occidental mitjançant un producte turístic singular que permeti el desenvolupament turístic sostenible del territori.

Sostenibilitat alimentària

Contempla la implementació de polítiques d’aprofitament alimentari amb impacte no només en l’àmbit econòmic i mediambiental, sinó també a nivell social. A nivell comarcal es pretén ampliar l’abast del projecte Recooperem de recollida de l’excedent d’àpats preparats dels menjadors escolars, del Mercat circular, d’aprofitament de fruites i verdures del Marcavallès així com també desenvolupar experiències pilot per avançar en la sostenibilitat alimentària.

Sensorització del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Té com a finalitat la preservació i protecció d’un dels principals patrimonis naturals de la nostra comarca: el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Contempla la incorporació de sensors de darrera generació, biodegradables i sense cap impacte ambiental i paisatgístic, per tal de generar la informació necessària per a la generació de polítiques de preservació del medi natural.

Creació i dinamització d’una comunitat energètica a l’entorn de la seu comarcal 

L’objectiu del projecte, que comprèn la participació tant d’agents privats com públics per l’increment de l’ús d’energia renovable, és accelerar i potenciar el camí de la transició energètica en l’entorn de la N-150 entre Sabadell i Terrassa denominat “Mancomunitat Sabadell-Terrassa”, on es contempla promoure la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a generar prop de 4 milions de kWh/any d’energia elèctrica, així com de punts de recàrrega elèctrica per afavorir la mobilitat sostenible en una zona singular amb deficiències urbanístiques.

Parc Vallès Circular 

Té com a finalitat la transformació comarcal de l’entorn de la N-150 entre Terrassa i Sabadell, a partir del desenvolupament de diverses inversions i infraestructures  que permetin avançar en l’economia circular, en la recollida intel·ligent de residus i generació de biogàs, en una indústria més sostenible, en la promoció d’energies netes, en la mobilitat sostenible, així com en la dinamització de la zona mitjançant el treball conjunt dels agents públics i privats que en formen part.

Modernizació, digitalizació i circularitat del mercat majorista comarcal Mercavallès 

Té com a objectiu acompanyar la transformació estructural prevista de les instal·lacions de Mercavallès amb una sèrie de mesures que impulsin la seva digitalització, circularitat i competitivitat consolidant el seu paper com un servei públic essencial, sostenible, accessible i de proximitat, que promogui una distribució alimentària saludable i sostenible. 

Promoció de la mobilitat sostenible

Es presta assistència tècnica als municipis per a l’accés a les convocatòries dels fons europeus en matèria de mobilitat sostenible per al desenvolupament d’actuacions com la implantació de zones de baixes emissions, l’adequació de zones de vianants, entorns escolars, carrils bici, millores d’accessibilitat o la pacificació d’entorns urbans.  

Digitalització i modernització dels serveis i processos dels ajuntaments petits

Té com a finalitat impulsar la modernització dels serveis i processos dels ajuntaments petits, així com també del propi Consell Comarcal mitjançant la incorporació d’eines i recursos digitals que permetin millorar l’atenció i servei a la ciutadania i la gestió municipal. El projecte busca la millora dels sistemes de gestió i tramitació administrativa. 

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail