Buscador per paraules clau
24 febrer 2022

El Vallès Occidental rebrà més de 25 milions d’euros dels fons Next Generation per accions de mobilitat sostenible a 7 municipis

El Vallès Occidental es beneficiarà dels fons Next Generation per portar a terme accions de mobilitat sostenible. Set municipis consten a la llista d’aprovació provisional d’ajuntaments beneficiaris del “Programa d’ajudes a municipis per a la implementació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà”. Això suposa, en conjunt, la injecció de 25.343.737’35 euros per a projectes per descarbonitzar i digitalitzar la mobilitat urbana al Vallès Occidental. Aquesta xifra suposa l’11’5% de total que rebrà Catalunya, 218 milions d’euros.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha assegurat que “amb aquestes actuacions la comarca farà un salt endavant en la mobilitat sostenible i en la reducció d’emissions a l’atmosfera. També significaran una reducció de consum de combustibles fòssils i per tant són una clara aposta per fer uns pobles i unes ciutats més sostenibles i amb una mirada posada en l’acció climàtica”.

En el marc d’aquesta convocatòria, el Consell Comarcal ha donat suport tècnic a diferents municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants, que complien els requisits per ser beneficiaris d’aquests fons. Aquest suport s’emmarca en el desenvolupament del Pla d’acció supramunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire del Vallès Occidental.

El resum de les actuacions previstes finançades amb fons europeus el podeu trobar a la imatge i també el podeu descarregar-lo aquí.

La convocatòria del “Programa d’ajudes a municipis per a la implementació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà”, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència establia que  només poden ser beneficiaris de la implantació de Zones de Baixes Emissions i actuacions complementàries, els municipis de més de 50.000 habitants i/o capitals de província. També hi podien accedir els municipis de més de 20.000 habitants que prestin serveis de transport públic municipal i que tinguin aprovat un Pla de mobilitat urbana sostenible, però només per accedir a subvencions per a les actuacions relacionades amb la millora i digitalització del transport públic col·lectiu i la mobilitat activa.

El Consell Comarcal va crear a principis del 2021  l’Oficina Next Generation amb dues funcions: treballar per consolidar els tres projectes que a nivell de comarca es volen presentar a les diferents convocatòries amb la participació dels ajuntaments i donar suport a altres iniciatives dels ajuntaments que vulguin també optar a aquestes ajudes. Des d’aquesta Oficina s’ha articulat el treball amb els ajuntaments.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail