Buscador per paraules clau

Desenvolupament Econòmic i Ocupació

Igualtat de gènere al món laboral

Projecte Presència femenina a la indústria agroalimentària

El Consell Comarcal posa en marxa el projecte “Presència femenina a la indústria agroalimentària”, un nou programa d’ocupació que vol posar el focus en la millora i adaptació de les competències professionals de dones en situació de reincorporació al mercat de treball, en l’àmbit de la indústria agroalimentària.

El projecte vol donar suport a la a la transformació i creació de nous perfils professionals en l’àmbit de la indústria agroalimentària mitjançant actuacions de reorientació professional pel coneixement de les oportunitats en el sector agroalimentari i actuacions d’actualització i coneixement  en competències emergents vinculades a la sostenibilitat i la digitalització. Per assolir aquest objectiu es planteja un treball de capacitació professional i diversos microaprenentatges de dones en procés de recerca de feina, fomentant l’apoderament de gènere i facilitant així la seva inserció laboral en el sector de la indústria agroalimentària.

El projecte s’articula a través de dos subprojectes: el primer, reskilling i el segon,  upskilling, que plantegen diferents accions que permetran a cada participant dissenyar un itinerari flexible. Aquest tipus de formació, que afavoreix l’ocupabilitat mitjançant l’aprenentatge continu, consistirà en que les dones participants puguin fer actuacions més concretes com microaprenentatges, ser acompanyades per Mentores representatives en empreses del sector durant tot el període, etc.

El concepte de reskilling fa referencia a l’acció de recapacitar persones treballadores amb un conjunt diferent d’habilitats per tal de millorar les seves funcions dins de les empreses, i incorporarà una actuació de formació professionalitzadora de 270h en Sistemes de qualitat alimentària i 80 h de pràctiques en empreses principalment. El concepte d’ upskilling està més vinculat a la innovació i actualització de perfils professionals, és a dir, es tracta d’ensenyar noves competències a la persona treballadora per optimitzar-ne l’exercici.

Les participants tindran l’oportunitat de visitar empreses del territori líders en el sector per explorar les diferents ocupacions associades a la indústria i conèixer in situ les necessitats de les mateixes. També participaran en un jornada de networking final amb l’objectiu de poder posar en valor tot el que han après durant el projecte.

Les persones interessades en participar en el projecte, poden contactar amb el Consell Comarcal a través del correu electrònic  gallardopl@ccvoc.cat.

Aquest programa s’ha iniciat el mes d’octubre i finalitzarà el 31 d’octubre del proper any, i es desenvolupa en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals 2022 del Servei Públic d’Ocupació i és finançat pel SOC, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Trabajo  i la Diputació de Barcelona en el marc de la Xarxa de Governs Locals. 

Programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà

El Programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà acompanya dones en recerca de feina i les orienta cap a noves ocupacions especialment vinculades a les noves tecnologies, la digitalització i l’economia verda i circular.

El programa té per objectiu la realització d’itineraris individualitzats d’atenció i orientació. S’inicia el setembre de 2022 i tindrà una durada fins el 31 de maig de 2023.

Va destinat a la participació d’un total de 30 dones en situació de desocupació dels municipis de la comarca de fins a 10.000 habitants: Gallifa, Matadepera, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

A les participants se’ls proporcionen eines, capacitats i habilitats per afrontar els reptes del nou entorn digital amb la realització de tallers de competències digitals, d’economia verda i d’economia digital i visites a empreses. També es realitza un itinerari d’acompanyament per a la millora de l’ocupabilitat i l’accés a l’ocupació, potenciant d’aquesta manera la participació de les dones en els sectors de les ocupacions tecnològiques, digitals i verdes.  

Aquestes actuacions estan subvencionades pel SOC i es financen amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.

Pots descarregar-te el cartell informatiu en el següent arxiu:

Exposició “A la indústria, on són les dones?”

L’Exposició “A la indústria, on son les dones? És una exposició itinerant que aborda el tema de la discriminació de gènere a la indústria , fent referència especialment a la fotografia actual de la representació femenina a la indústria del Vallès Occidental i en general a Catalunya; transformació industrial- necessitat STEM- paritat de gènere; discriminació per raó de gènere; mesures pel canvi social a la indústria i el Pla de igualtat. Es trasllada a diferents ubicacions i és un recurs per treballar des dels SLO per apropar-hi i sensibilitzar la ciutadania, en instituts d’educació secundària, centres d’empreses, empreses, entitats, etc.

Podeu fer les reserves a través del portal de la Guia d’Activitats Educatives del Consell Comarcal.

Més informació trucant al 937 273 534 o al correu electrònic planasean@ccvoc.cat 

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Desenvolupament Econòmic i Ocupació

+
15-04-2024

Representants del Consell Comarcal i de l’AMB estudien línies de col·laboració entre ambdues entitats

15-04-2024

L’Observatori comarcal publica l’Infoatur del mes de març que va finalitzar amb una taxa d’atur del 9’62%

12-04-2024

Una delegació d’empreses visita la Fira Advanced Factories 2024 de la mà del Consell Comarcal del Vallès Occidental

11-04-2024

En marxa “Els dilluns formatius” una proposta per a la millora continua de les empreses del sector turístic, comerç i restauració