Buscador per paraules clau

Oficina de Transformació Comunitària del Vallès Occidental per a la promoció i dinamització de comunitats energètiques

L’Oficina de Transformació Comunitària del Vallès Occidental és el teu nou punt de referència a la comarca per informar-te i trobar els recursos necessaris perquè puguis crear una comunitat energètica o desenvolupar-ne una d’existent.

Què t’oferim?

1. DIFUSIÓ

Consulta la informació i materials que anem actualitzant al nostre web, participa en les formacions i tallers que oferim, troba’ns en fires i punts d’informació locals i fem ressò de la teva iniciativa de comunitat energètica!

2. ACOMPANYAMENT

T’ajudem a portar la teva iniciativa de comunitat energètica i participa en trobades amb altres comunitats energètiques i entitats i empreses del territori que poden oferir-te solucions per tirar endavant el projecte.

3. ASSESSORAMENT

T’oferim serveis de consultoria tècnica, econòmica, administrativa, social, legal o jurídica adaptats a les característiques i necessitats del teu projecte.

Aquestes actuacions estan subvencionades per l’Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energía a través del programa de concessió d’ajuts a Oficines de Transformació Comunitària per la Promoció i Dinamització de Comunitats Energètiques (Programa CE Oficinas), emmarcada en la component 7 «Despliegue e integración de renergías renovables» del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia per a l’execució dels Fons Next generation UE.

Què és una comunitat energètica?

Una comunitat energètica és un conjunt de persones, empreses no vinculades al sector energètic i/o entitats públiques que us poseu d’acord per col·laborar en generar, consumir i gestionar conjuntament la vostra energia. Això suposa que per participar-hi haurem dedicar una part del nostre temps i/o diners per compartir un projecte que, a canvi, ens permetrà tant tenir control sobre l’energia que consumim com aprofitar-la al màxim. Alguns dels projectes que es poden fer són els que podeu veure a la imatge.

Més enllà de generar importants estalvis en la factura energètica, les comunitats energètiques milloren la vida dels seus participants, la cohesió de l’entorn local on s’ubiquen i la salut del planeta, deixant així de seguir depenent de les energies fòssils i els mercats de les grans empreses energètiques.

Vols saber què fa falta per fer una comunitat energètica? Consulta la nostra Guia pràctica per a la creació de Comunitats Energètiques.

Actualitat i agenda

Notícies:

El Consell Comarcal del Vallès Occidental impulsarà les comunitats energètiques a través d’una Oficina de Transformació Comunitària finançada amb fons europeus Next Generation (2 de novembre de 2023)

Agenda d’activitats:

Dades de contacte

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Energia

+