Buscador per paraules clau

Projecte pilot “Impuls de la transició energètica a la llar i la indústria al Vallès Occidental

Aquest any 2023 es posa en marxa el projecte pilot “Impuls de la Transició energètica a la llar i la indústria al Vallès Occidental”. Aquestes actuacions estan subvencionades pel SOC i es financen amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.

Aquest projecte, que té una durada de 12 mesos té com a finalitat desenvolupar nous recursos, activitats i serveis comarcals que permetin accelerar la transició energètica mitjançant el foment de la rehabilitació energètica dels edificis d’habitatges i de la incorporació d’energies renovables, teixint complicitats amb els agents del territori i fent possible que la ciutadania i les empreses es beneficiïn dels ajuts vigents procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.

Rehabilitació energètica d’habitatges

Transició energètica a la indústria

Estudis i informes d’interès

Pots descarregar-te la informació sobre el projecte en format PDF:

Sessió de presentació de resultats i aprenentatges

El Consell Comarcal ha presentat el dia 14 de març de 2024 els resultats del Projecte d’Impuls de la Transició Energètica a la Llar i la Indústria amb l’objectiu de difondre els resultats del projecte, compartir els aprenentatges adquirits i reflexionar sobre els reptes de futur.

El Projecte ha aconseguit, d’una banda, informar fins a 1.335 comunitats de propietaris de 6 municipis de la comarca sobre el deure de conservació i els beneficis de rehabilitar energèticament els habitatges.

D’altra banda, s’ha estudiat l’estat de 3.013 naus de 25 polígons de la comarca per detectar oportunitats de cooperació empresarial que han permès configurar 4 iniciatives d’autoconsum col·lectiu en el sector industrial, 2 de les quals a través de la creació de comunitats energètiques

La jornada, adreçada als agents que han col·laborat en el desenvolupament del projecte, ha comptat amb la participació de representants de l’Institut Català de l’Energia i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Posa’t en contacte amb nosaltres

Ens podeu adreçar qualsevol consulta o iniciativa adreçant-vos al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Energia

+