Buscador per paraules clau

Desenvolupament Econòmic i Ocupació

Indústria Sostenible

Transició energètica a la indústria

Aquest any 2023 es posa en marxa el projecte pilot “Impuls de la Transició energètica a la llar i la indústria al Vallès Occidental“, un projecte que té com a finalitat desenvolupar nous recursos, activitats i serveis comarcals que permetin accelerar la transició energètica mitjançant el foment de les energies renovables. Aquestes actuacions estan subvencionades pel SOC i es financen amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.

La indústria suposa un sector estratègic clau per avançar cap a un mercat energètic local i sostenible, tant és així que el Vallès Occidental és la comarca amb major potencial de generació fotovoltaica a les teulades. Per aquest motiu es planteja donar suport a projectes de transició energètica a la indústria amb l’objectiu de promoure la creació de comunitats energètiques en el marc de la Comunitat Vallès PAE i amb accions d’acompanyament personalitzat, diagnosi, formació, informació i altres.

Plans locals de treball: en col·laboració amb els ajuntaments, les entitats de gestió i associacions de polígons, desplegament intervencions específiques per impulsar la transició energètica als municipis de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Montcada i Reixac, Rubí, Viladecavalls i Vacarisses.

Comunitat Vallès PAE, la xarxa de cooperació públic i privada dels polígons industrials: per impulsar la cooperació empresarial i territorial amb el desplegament d’activitats comarcals per millorar la qualitat i sostenibilitat dels entorns productius.

Què t’oferim?

  • Estudi del potencial fotovoltaic: analitzem la situació energètica de la teva indústria i realitzem un informe neutral amb la viabilitat tècnica i econòmica de la instal·lació de plaques solars a la coberta de la nau.
  • Simplificació administrativa: et facilitem informació clara dels tràmits administratius a realitzar per a la instal·lació de plaques.
  • Ajudes i finançament: t’exposem una selecció actualitzada i personalitzada de les subvencions, recursos i bonificacions disponibles en transició energètica a partir de les teves necessitats.
  • Catàleg oferta formativa: posem a la teva disposició els cursos disponibles actualment en matèria de transició energètica i sostenibilitat que poden ser d’interès per a l’empresa.
  • Consum col·laboratiu: analitzem la situació energètica i les oportunitat de compartir el consum energètic entre diferents indústries amb l’objectiu de crear comunitats energètiques.
  • Sensibilització i divulgació: jornades, tallers i sessions informatives dirigides al teixit empresarial sobre temes d’interès relacionats amb la transició energètica a les indústries.

Més informació

Impuls de la Biomassa a la indústria

El Consell Comarcal impulsa l’ús de la biomassa com a energia renovable de proximitat entre el teixit productiu. També impulsa el projecte Indústries per l’acció climàtica i la inserció social en col·laboració amb el Clúster de la Bioenergia de Catalunya.

Què t’oferim?

  • Servei de consultoria especialitzada, estudi de viabilitat per a instal·lar calderes de biomassa a les indústries.
  • Acompanyament a les empreses interessades en la ´preparació de la sol·licitud d’una línia d’ajut específica en aquest àmbit.

Per a més informació podeu contactar amb l’Àrea Desenvolupament Local (ccvoc@ccvoc.cat) i amb l’Agència Energia del Vallés Occidental (ccvoc.agenciaenergia@ccvoc.cat ).

Porta Residus

El Consell Comarcal, com a ens dinamitzador i facilitador de l’economia circular dins del territori, col·labora com agent territorial a Residusrecurs.cat, un “Marketplace” online gratuït de la Borsa de Subproductes pel intercanvi i valorització de residus i subproductes mitjançant transaccions de compravenda o intercanvi, per promoure la seva recuperació, reciclatge i reintroducció a las cadenes productives, dirigida a tot el teixit empresarial.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Desenvolupament Econòmic i Ocupació

+
14-06-2024

“Aquest estiu treballo”, una proposta formativa pel col·lectiu jove que busca feina pel període estival

13-06-2024

L’Observatori comarcal publica l’Infoatur del mes de maig

10-06-2024

El salari mitjà als grans municipis de la comarca el 2022 era de 31.415 euros l’any, un 7,2% superior al del conjunt de Catalunya

06-06-2024

En marxa les primeres actuacions del projecte amb finançament Next Generation “El riu, teixint fils de vida” del Consell Comarcal del Vallès Occidental