Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Prevenció de conductes addictives

Pla Comarcal de Prevenció i Atenció a les conductes addictives 2023-2026 del Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Vallès Occidental compta amb el primer Pla Comarcal de prevenció i atenció a les conductes addictives 2023-26. Aquest Pla vol reforçar els ens locals de la comarca en la seva tasca de promoció de la salut i prevenció de conductes de risc relacionades amb l’ús de drogues i pantalles, tot fomentant estratègies per reduir els factors de risc de l’inici d’aquesta tipologia de conductes, així com potenciar els factors protectors.

El Pla s’adreça a totes les franges d’edat de la població del Vallès Occidental fent especial èmfasi sobre la població infantil, adolescent i jove. En la seva elaboració, s’ha cercat la implicació de tota la comunitat: Serveis de l’àrea de Drets Socials del Consell Comarcal, referents dels municipis de la comarca dels que disposen de Pla i dels que no, centres d’atenció primària, centres d’atenció i seguiment en drogodependències (CAS), centres de salut mental infantojuvenil (CSMIJ), centres de salut mental d’adults, centres educatius, associacions de famílies d’alumnat, associacions veïnals, entitats, farmàcies, mitjans de comunicació, comerços i cossos de seguretat…

Prèviament a l’elaboració del Pla es va realitzar l’estudi ‘Diagnosi de la situació actual respecte al consum de drogues i ús de pantalles al Vallès Occidental’ (2022), per tal de conèixer la situació del territori.

Xarxa per l’abordatge integral de prevenció i consum de drogues del Vallès Occidental

Imatge de la jornada d’abril de 2021

Aquesta xarxa  treballa des del 2019 per conèixer les necessitats del territori i de la gent que hi viu en relació a les addiccions. Aquest grup de treball està configurat per professionals d’entitats, administracions i serveis del territori, entre les quals el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Es realitzen trobades periòdiques de treball i accions conjuntes.

A la primera Jornada de la Xarxa (any 2019): “L’abordatge en xarxa del consum de drogues al Vallès Occidental: una necessitat?” es van establir els objectius de la Xarxa:

  • Disposar d’un espai de trobada i intercanvi professional.
  • Reflexionar la intervenció en base a l’evidència científica.
  • Construcció d’un coneixement col·lectiu i multidisciplinari (promoció-prevenció- tractament).
  • Millorar la intervenció en el territori en base a l’evidència científica.
  • Reconèixer millor la realitat del territori/ disposar d’un coneixement integral.

El 2021 es va celebrar la segona Jornada de la Xarxa: “Drogues, pantalles, consums, canvis socials… Reptes en temps de pandèmia”. Podeu consultar-ne aquí les conclusions.

L’octubre de 2022 s’ha celebrat la tercera Jornada de la Xarxa, aquesta vegada a Sabadell. En podeu consultar aquí la informació.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
06-06-2023

Finalitza el termini de presentació d’obres de la 10ª edició del concurs PIULA 2022-2023 amb un total de 29 obres presentades.

05-06-2023

Les sol·licituds del Servei de Transport Escolar pel curs 2023-2024 es poden tramitar a partir del 6 de juny

31-05-2023

El projecte comarcal de sostenibilitat alimentària, referent en diferents certàmens catalans

24-05-2023

L’Escape Truck Vallès Occidental formarà part de la programació educativa en l’àmbit laboral de 3 entitats del Vallès occidental durant el mes de juny