Buscador per paraules clau

Desenvolupament Econòmic i Ocupació

Programes ocupació joves 16-30 anys

Projectes Singulars 

Projecte per treballar l’ocupabilitat i les competències professionals per a la inserció en el mercat de treball de les persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació. Ofereix acompanyament, formació  i suport en el procés d’inserció laboral i/o educativa. El projecte el desenvolupa el Consell Comarcal del Vallès Occidental, juntament amb una agrupació de nou entitats: els ajuntaments de Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet i  Badia del Vallès, la fundació Eurecat, l’Escola del Tècnica del Vestir, l’Associació Basquet Beat i l’Associació Epona.

Està adreçat a joves de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Ripollet, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

El primer semestre de 2022 s’imparteixen diferents formacions sota el nom de “COME2INDUSTRY”, relacionades amb les noves vocacions industrials:

  • Transformació digital i economia circular  
  • Programació i manteniment robots  
  • Comunitats digitals i màrqueting digital 
  • Certificat de Professionalitat Confecció i fabricació pàgines web 

Cada formació inclou accions transversals d’orientació a mida, acompanyament individualitzat, prospecció laboral i pràctiques no laborals. Les persones participants també rebran formació en desenvolupament personal mitjançant metodologies innovadores: coaching amb cavalls i tallers de Basket Beat.

Aquest projecte està subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació. Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Referents d’ocupació juvenil 

Programa té l’objectiu de facilitar i acompanyar la transició de persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional. A través del treball en xarxa i transversal dels diferents dispositius que treballen amb el col·lectiu de les persones joves, s’ofereixen els recursos més adequats en funció de les casuístiques personals i/o socials de cada persona.

Quins són els punts d’actuació?

L’atenció directa a joves als municipis es realitza des de: 

Serveis Locals d’Ocupació: 
Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Vacarisses. 

Punt jove: 
Polinyà, Sant Cugat, Sant Quirze, Castellbisbal i Vacarisses.

Les persones joves interessades en rebre aquest assessorament poden ser derivades des de diferents agents, professionals i/o entitats, que estiguin en contacte amb població juvenil i puguin detectar a joves que necessitin acompanyament i suport per a la inserció laboral: educadors/ores socials, personal de serveis socials, docents, entitats juvenils, orientadors/ores laborals, etc.

Joves en pràctiques 

Projecte destinat a persones joves  beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya per incentivar la contractació en pràctiques i facilitar la millora de la seva ocupabilitat  a través d’una experiència laboral. El Consell Comarcal del Vallès Occidental té actualment contractades 12 persones joves amb un contracte de 6 mesos  amb diferents perfils professionals. A l’abril d’aquest 2022 es preveu incorporar més joves. 

Les persones aspirants  han de tenir 16 anys complerts i no superar l’edat màxima de 30 anys, constar com a demandant d’ocupació no ocupat (DONO) a l’oficina de treball i han de ser beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.  Aquelles persones que encara no estiguin inscrites al Programa de Garantia juvenil poden trobar informació sobre el procediment d’inscripció al web i presencialment a les oficines de cada municipi. Cal acreditar la possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o títols oficialment reconeguts com a equivalents, o d’un certificat de professionalitat, que els habilitin per a l’exercici professional, així com complir els requisits que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Desenvolupament Econòmic i Ocupació

+
14-06-2024

“Aquest estiu treballo”, una proposta formativa pel col·lectiu jove que busca feina pel període estival

13-06-2024

L’Observatori comarcal publica l’Infoatur del mes de maig

10-06-2024

El salari mitjà als grans municipis de la comarca el 2022 era de 31.415 euros l’any, un 7,2% superior al del conjunt de Catalunya

06-06-2024

En marxa les primeres actuacions del projecte amb finançament Next Generation “El riu, teixint fils de vida” del Consell Comarcal del Vallès Occidental