Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Suport Emocional

Es posen en marxa diferents accions de suport emocional per a joves

El Conselll Comarcal presta el Servei de Suport Emocional, per a joves d’entre 12 i 30 anys dels municipis de menys de vint-mil habitants de la comarca, amb l’objectiu de millorar la salut emocional de la població juvenil que s’ha vist molt afectada pels efectes de la pandèmia i confinaments.

El projecte, finançat per la Diputació de Barcelona, té una funció preventiva i de promoció de la salut emocional i també permet la detecció precoç de problemàtiques. Es realitzen tant atencions individuals com tallers i altres activitats vivencials a joves, famílies i professorat en relació a la gestió emocional de l’ansietat i l’estrès, coeducació, comunicació assertiva, trastorns de l’alimentació, assetjament escolar, ciberassetjament i violències de gènere.

El programa “Escolta Jove” reforça els serveis locals de de joventut dels municipis més petits

El programa ‘Escolta Jove’, de la mà de Diputació de Barcelona, posa a disposició dels municipis de menys de 5.000 habitants de la comarca un professional compartit per reforçar els serveis locals de joventut.

L’Escolta Jove forma part d’un nou programa pilot que aposta per l’acompanyament vivencial en el medi obert que busca empoderar a les persones joves del territori en el seu procés vital, a través de l’acció comunitària, el treball en xarxa i l’acompanyament socioemocional de les persones joves.  

Aquest programa compleix funcions informatives, orientatives i d’acompanyament de les persones joves i les seves famílies, mitjançant accions d’acompanyament emocional i tallers amb sessions de benestar entre altres.

S’aborden les conductes de risc gràcies a la realitat virtual

El Projecte “En tu lugar”,  fruit dels Pressupostos Participatius 2022, ha permès que més de 300 joves de la comarca abordin les conductes de risc en uns tallers que et permeten posar-te a la pell d’una altra persona gràcies a la realitat virtual. Les sessions s’han fet a instituts, centres oberts  o aules obertes per  prevenir i reduir les microviolències; la violència de gènere, el bullying, ciberbullying,  fomentar la inclusió i diversitat i promoure el bon ús de les xarxes socials. Aquest projecte ha estat seleccionat com a Bona pràctica per la Fundació Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
17-05-2024

El Consell Comarcal del Vallès Occidental s’afegeix a la commemoració del Dia internacional contra l’LGTBI-fòbia

17-05-2024

El Consell Comarcal ja ha atorgat 23.537 ajuts de menjador aquest curs escolar, dels quals més de la meitat són del 100% de l’import de l’àpat

09-05-2024

Els fons Next Generation financen set projectes del Consell Comarcal amb un import total de més de 2’4 milions d’euros

08-05-2024

Una delegació de Turquia coneix el projecte de sostenibilitat alimentària del Vallès Occidental en una visita a la comarca