Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Suport Emocional

Es posen en marxa diferents accions de suport emocional per a joves

El Conselll Comarcal presta el Servei de Suport Emocional, per a joves d’entre 12 i 30 anys dels municipis de menys de vint-mil habitants de la comarca, amb l’objectiu de millorar la salut emocional de la població juvenil que s’ha vist molt afectada pels efectes de la pandèmia i confinaments.

El projecte, finançat per la Diputació de Barcelona, té una funció preventiva i de promoció de la salut emocional i també permet la detecció precoç de problemàtiques. Es realitzen tant atencions individuals com tallers i altres activitats vivencials a joves, famílies i professorat en relació a la gestió emocional de l’ansietat i l’estrès, coeducació, comunicació assertiva, trastorns de l’alimentació, assetjament escolar, ciberassetjament i violències de gènere.

El programa “Escolta Jove” reforça els serveis locals de de joventut dels municipis més petits

El programa ‘Escolta Jove’, de la mà de Diputació de Barcelona, posa a disposició dels municipis de menys de 5.000 habitants de la comarca un professional compartit per reforçar els serveis locals de joventut. Es fan funcions d’informació, orientació i acompanyament de les persones joves.

S’aborden les conductes de risc gràcies a la realitat virtual

El Projecte “En tu lugar”,  fruit dels Pressupostos Participatius 2022, ha permès que més de 300 joves de la comarca abordin les conductes de risc en uns tallers que et permeten posar-te a la pell d’una altra persona gràcies a la realitat virtual. Les sessions s’han fet a instituts, centres oberts  o aules obertes per  prevenir i reduir les microviolències; la violència de gènere, el bullying, ciberbullying,  fomentar la inclusió i diversitat i promoure el bon ús de les xarxes socials. Aquest projecte ha estat seleccionat com a Bona pràctica per la Fundació Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
06-06-2023

Finalitza el termini de presentació d’obres de la 10ª edició del concurs PIULA 2022-2023 amb un total de 29 obres presentades.

05-06-2023

Les sol·licituds del Servei de Transport Escolar pel curs 2023-2024 es poden tramitar a partir del 6 de juny

31-05-2023

El projecte comarcal de sostenibilitat alimentària, referent en diferents certàmens catalans

24-05-2023

L’Escape Truck Vallès Occidental formarà part de la programació educativa en l’àmbit laboral de 3 entitats del Vallès occidental durant el mes de juny