Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Vulnerabilitat energètica

Atenció individual en estalvi energètic a la llar

Les sessions d’atenció individual en estalvi energètic a la llar  aborden cas a cas l’assessorament sobre els drets energètics, l’optimització tarifària dels contractes amb les companyies energètiques i les mesures de millora de l’eficiència energètica a la llar.

S’adrecen a la població dels municipis de menys de 20.000 habitants de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) del Vallès Occidental.  Un dia al mes s’atén a la ciutadania de les poblacions de: Castellbisbal, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall, Vacarisses i Viladecavalls. Tenen prioritat aquelles persones que venen derivades des dels Serveis Socials. 

Com demanar hora d’atenció?

Per demanar hora al Servei d’atenció individual en estalvi energètic a la llar, podeu enviar un correu electrònic a ccvoc.benestar@ccvoc.cat amb el vostre nom, municipi i telèfon de contacte. Us contactarem per concertar dia i hora. Assegureu-vos que teniu les factures a mà!

Tallers d’estalvi energètic a la llar

Als municipis de menys de 20.000 habitants s’ofereixen els tallers d’estalvi energètic a la llar, presencials o en format on-line, que inclouen formació en drets energètics, optimització tarifària dels contractes amb les companyies energètiques i mesures de millora de l’eficiència energètica a la llar.

Assegureu-vos que teniu les factures a mà!

Podeu accedir aquí als darrers tallers que s’han realitzat 

Auditories energètiques a la llar

Des del Consell Comarcal s’articula el programa d’Auditories energètiques de la Diputació de Barcelona als municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) del Vallès Occidental. Anualment es porten a terme una cinquantena d’auditories a tota l’ABSS.

Aquest programa es dirigeix a persones ateses pels Serveis Socials i comprèn dues visites al domicili en les què s’optimitzen els contractes amb les companyies energètiques i es treballa el canvi d’hàbits per a fomentar l’estalvi l’eficiència energètica. A més, s’instal·la a la llar material per a millorar l’aïllament tèrmic de l’habitatge i reduir el consum energètic com: rivets per portes i finestres, difusors per a les aixetes, termòmetres i higròmetres per a mesurar la temperatura i la humitat, regletes i endolls amb temporitzador. 

Activitats Educatives i campanyes de sensibilització

A través de la Guia d’Activitats Educatives del Consell Comarcal s’ofereixen diferents tallers sobre l’estalvi i l’eficiència energètica, la transició cap a les energies renovables i la seva relació amb l’emergència climàtica. Les activitats van adreçades a tots els cicles educatius, des de la primària fins als estudis post obligatoris com els estudis de Batxillerat i la Formació Professional.

Ocasionalment es realitzen campanyes de sensibilització a la comarca per incidir sobre: els drets energètics de la ciutadania, la millora de l’eficiència energètica o la transició energètica.

Podeu trobar tots els materials en aquest enllaç de l’Agència d’Energia del Vallès Occidental

Suport i cooperació als ajuntaments de la comarca

Des del 2017 també està en funcionament la Comissió tècnica per a la Gestió Energètica Social. Està formada per professionals d’atenció a la vulnerabilitat energètica dels 11 municipis de la comarca que disposen d’ABSS pròpia: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i  Santa Perpètua de Mogoda, així com per el Consell Comarcal. Aquesta comissió s’ocupa d’identificar les dificultats comunes, cercar solucions compartides per millorar l’atenció a la vulnerabilitat energètica, posar en comú bones pràctiques de sensibilització i formació a la ciutadania i activar projectes comuns.

Es realitzat assessorament en atenció a la vulnerabilitat energètica dirigit a professionals de Serveis socials municipals de les 11 poblacions de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials comarcal, per a la gestió dels casos. Es realitzen formacions i suport específic segons necessitats municipals.

En el Grup de treball d’atenció a la vulnerabilitat energètica de l’ABSS comarcal, format per professionals  dels Serveis socials municipals de les 11 poblacions de la comarca de menys de 20.000 habitants i pel Consell Comarcal,  es posen en comú els diferents reptes que genera l’atenció a la vulnerabilitat energètica, així com l’assessorament en bones pràctiques per afrontar-los.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
10-06-2024

L’exposició “Contra les regles. Persones LGTBIQ+ a l’Esport” es pot veure aquest mes de juny a Palau-solità i Plegamans i Vacarisses

04-06-2024

El SIAD comarcal realitza tres sessions formatives sobre detecció i acompanyament en violències masclistes a personal d’ajuntaments de la comarca

30-05-2024

El Consell Comarcal programa diferents xerrades per informar el jovent de la comarca sobre les opcions d’estudiar, treballar o fer un voluntariat a l’estranger

29-05-2024

Es constitueix la Comissió Tècnica Comarcal LGBTI+ per fomentar l’intercanvi de coneixements i impulsar actuacions a nivell comarcal