Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Atenció Social Bàsica

Àrea Bàsica de Serveis Socials

Un dels projectes del Consell Comarcal és “Liderar, a partir de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, el desenvolupament de nous models d’organització i gestió dels Serveis Socials de la comarca per tal de garantir l’eficiència d’aquests serveis als ciutadans i ciutadanes del Vallès Occidental”.

Aquest projecte va destinat als 11 municipis que integren l’ABSS són: Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

El primer pas va consistir en efectuar una diagnosi de la situació actual i de la qual va aparèixer la proposta de la integració operativa dels recursos de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials.

Les disposicions de a Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de Serveis Socials de Catalunya, i l’acord del Consell d’Alcaldes pel que fa a la integració operativa dels recursos de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) fonamenten el punt de partida del projecte d’ordenació dels Serveis Socials al Vallès Occidental, cal definir el full de ruta. Aquest full de ruta passa per ordenar en un primer moment la cartera de Serveis Socials, unificar els processos i la gestió dels serveis.

S’ha treballat amb la definició de la cartera de serveis socials, a partir de diferents trobades tècniques i algunes de polítiques buscant la cooperació intermunicipal, per tal de contrastar la informació provinent de diferents fonts que han de definir l’organització, la gestió i el finançament de la cartera de serveis.

L’objectiu d’aquest procés d’unificació de criteris i amb la tasca que s’està realitzant, es vol proposar als municipis de l’ABSS i, posteriorment a la resta de la comarca, una millora estructural i de funcionament dels serveis socials establint un model organitzatiu propi.

Inclusió social i atenció a la població fràgil

Lots de suport social als Rebosts municipals

Model de gestió eQuàliment

Vulnerabilitat energètica

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
19-04-2024

El Consell Comarcal ofereix la ciutadania tallers gratuïts sobre aprofitament alimentari

18-04-2024

Nou procés selectiu al Consell Comarcal per crear una borsa de psicòlegs i psicòlogues de l’EAIA. Obert el termini de presentació d’instàncies.

18-04-2024

El Consell Comarcal inicia un cicle de tallers per a famílies per oferir eines per a l’acompanyament d’infants i adolescents des de casa

18-04-2024

Les Nacions Unides selecciona el projecte de sostenibilitat alimentària Recooperem com a bona pràctica mundial i la mostra a la plataforma web One Planet Network