Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Recooperem, cuina per compartir

Què és el Recooperem?

És un projecte que té per objectius:

  • Reduir el malbaratament alimentari, especialment en l’àmbit escolar.
  • Donar suport als projectes en favor de la inclusió social dels municipis de la comarca col·lectius de risc social o econòmic.
  • Reduir l’impacte mediambiental general al llarg de la cadena de producció i consum dels aliments.
  • Afavorir la col·laboració entre diferents agents socials de la comarca.
  • Generar circuits locals de distribució d’aliments.
  • Fomentar l’economia circular.

Com funciona?

S’aprofita l’excedent d’àpats preparats i cuinats per les empreses de restauració dels centres col·laboradors (escoles, empreses i hospitals) per redistribuir-los entre la ciutadania, especialment entre les persones que es troben en situació de vulnerabilitat social o altres. Aquesta recuperació d’aliments es realitza mitjançant un procés de envasat, etiquetat i congelació dels àpats.

El projecte es gestiona amb una plataforma informàtica que permet recollir les dades de traçabilitat dels aliments des del centre de producció fins a la seva distribució i consum final. Incorpora noves tecnologies als centres d’aprofitament i entitats participants (tauletes i impressores d’etiquetes tèrmiques) creant un circuit digital per a la recollida de la informació, control, seguiment i avaluació de tot el procés.

Vols participar-hi?

Gràcies! Envia un correu a ccvoc.recooperem@ccvoc.cat o truca al 93 727 35 34 i ens posarem en contacte tan aviat com puguem!

Pots descarregar aquí el díptic informatiu:

El Recooperem en xifres

Actualment el projecte Recooperem s’està realitzant a menjadors escolars, empreses privades i hospitals, i s’està treballant per ampliar el nombre de centres de reaprofitament així com a d’altres agents del sector alimentari.

El juny de 2022 hi participen 11 municipis, 64 centres d’aprofitament (58 escoles, 5 empreses privades i 1 hospital), 21 empreses de restauració i 17 entitats socials d’àmbit local.

Des de 2015 a 2023 s’han recuperat més de 95.000 àpats, arribant a gairebé 4.000 famílies i evitant generar més de 37.000 quilos de residus.

El Recooperem a les escoles

Normes de seguretat

Podeu trobar a continuació els fitxers amb les normes de seguretat en diferents idiomes.

El Recooperem en imatges

TV·3. Gener 2022. El Recooperem, un exemple d’aprofitament alimentari a les escoles.
Notícia emesa al Telenoticies Comarques de TV3
REPORTATGE DEL PROGRAMA VALLÈS EDUCA: Projecte Recooperem

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
10-06-2024

L’exposició “Contra les regles. Persones LGTBIQ+ a l’Esport” es pot veure aquest mes de juny a Palau-solità i Plegamans i Vacarisses

04-06-2024

El SIAD comarcal realitza tres sessions formatives sobre detecció i acompanyament en violències masclistes a personal d’ajuntaments de la comarca

30-05-2024

El Consell Comarcal programa diferents xerrades per informar el jovent de la comarca sobre les opcions d’estudiar, treballar o fer un voluntariat a l’estranger

29-05-2024

Es constitueix la Comissió Tècnica Comarcal LGBTI+ per fomentar l’intercanvi de coneixements i impulsar actuacions a nivell comarcal