Buscador per paraules clau

Territori i Habitatge

Habitatge

El Consell Comarcal realitza actuacions desenvolupades en l’àmbit d’habitatge en el marc de convenis de col·laboració i subvencions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (Generalitat de Catalunya) i la Diputació de Barcelona.

Oficina Comarcal d’habitatge

L’Oficina comarcal d’habitatge va néixer el 2008 gràcies a un acord entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Generalitat de Catalunya. Actualment, presta servei a 19 municipis de la comarca, facilitant a cada ajuntament suport personalitzat mitjançant diversos serveis d’habitatge que complementen els que s’ofereixen a nivell local. 

Des de l’Oficina comarcal d’habitatge del Vallès Occidental es realitzen funcions d’informació i atenció ciutadana en relació amb totes les matèries relacionades amb l’habitatge, tant de manera telefònica i telemàtica, com presencial o en coordinació amb les oficines municipals d’Atenció Ciutadana. 

Els tràmits que fa l’Oficina abasten els programes tècnics de l’habitatge, com són les sol·licituds de cèdules d’habitabilitat o els expedients de rehabilitació per a l’accessibilitat, i els programes socials, com la tramitació d’ajuts per al pagament del lloguer o prestacions d’urgència social, o les inscripcions al Registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial de Catalunya. Durant el 2023 s’han tramitat 354 expedients i s’han fet 1.332 atencions ciutadanes directes. 

Quina informació necessites?

Serveis i tràmits

Oficina Comarcal de Rehabilitació

Convocatòries d’ajuts

Altres serveis d’habitatge

Documents i dades sobre habitatge al Vallès Occidental

Serveis municipals d’habitatge

En aquest mapa interactiu pots consultar els serveis de cada municipi.

(APARTAT EN CONSTRUCCIÓ)

Dades d’atencions 2021

Durant l’any 2021, l’Oficina comarcal d’habitatge ha atès 4.031 ciutadans i ciutadanes, una xifra semblant a la de 2020 (4.027). Destaca l’atenció telefònica (2.252 consultes) i online (1.304 consultes). L’any 2021 s’ha gairebé doblat l’atenció presencial arribant a les 475 atencions a la seu comarcal. 

El 2021 s’han tramitat 355 ajuts al lloguer i 294 subvencions de pagament del lloguer MITMA (Ministeri de Transports, Mobilitat i  Agenda Urbana). Altres tràmits que es realitzen són la renovació de prestacions permanents lloguer (BLJ), les subvencions de pagament lloguer per a persones grans (+65 anys), els Ajuts COVID, les prestacions d’urgència social, la tramitació de cèdules d’habitabilitat o la borsa d’habitatge de lloguer assequible, entre d’altres. 

Contacta amb nosaltres

Som a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, a la carretera N-150, km 15, 08227 Terrassa.

Per a qualsevol consulta podeu adreçar un correu electrònic a: ccvoc.habitatge@ccvoc.cat.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Territori i Habitatge

+
21-05-2024

El Consell Comarcal incrementarà seva aportació a la Federació d’ADF del Vallès Occidental pel 2024 per la vulnerabilitat dels boscos provocada per la sequera

09-05-2024

Els fons Next Generation financen set projectes del Consell Comarcal amb un import total de més de 2’4 milions d’euros

09-05-2024

El Vallès Occidental va rebre més de 723.000 viatgers el 2023, la meitat dels quals ja havien visitat la comarca anteriorment

17-04-2024

Els ajuntaments dels petits municipis del Vallès Occidental coneixen les actuacions previstes en matèria de mobilitat per part del Departament de Territori