Buscador per paraules clau

Territori i Habitatge

Convocatòries d’ajuts

Ajuts al lloguer o cessió d’ús per a persones que tinguin de 36 i 64 anys a data 26 de febrer de 2024 – ACTIU

Ja està obert el termini per demanar l’ajut per pagar el lloguer per a persones d’entre 36 i 64 anys. Es poden rebre fins a 200€ al mes segons els ingressos i la zona on es viu.

Hi poden optar les persones que no es troben en risc imminent d’exclusió però que necessiten d’un ajut per poder seguir residint en l’habitatge on viuen.

Termini: Els ajuts no s’atorguen per ordre d’arribada de les sol·licituds. El termini acaba el 10 de maig.

Podeu consultar els requisits i més informació.

Ajuts al lloguer o cessió d’ús per a persones de 65 anys en endavant – NO ACTIU

Ajuts a persones físiques que a 26 de febrer de 2024 tinguin 65 anys o més (LG) i que siguin titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús de l’habitatge o habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent, en el territori de Catalunya. 

  • Destinats a persones de 65 anys o més
  • Es  poden rebre fins a 200€ al mes, segons els ingressos i la zona on es viu
  • Requisits: igual any 2023
  • Termini acaba 27 de març de 2024 a les 15h  

Ajuts al lloguer per a persones joves fins a 35 anys – NO ACTIU

Subvencions per facilitar l’emancipació i el gaudi d’un habitatge o habitació en règim de lloguer o de cessió d’ús per a persones joves que en el moment de presentar la sol·licitud tinguin fins a 35 anys, l’edat de 35 anys inclosa.

Els ajuts no es donen per l’ordre d’arribada de les sol·licituds. Es valoraran i s’aplicaran les puntuacions dels expedients per a la seva concessió.

Podeu consultar els requisits i més informació.

Ajuts per a la rehabilitació energètica – ACTIU

Durant l’any 2022 s’obren diferents convocatòries d’ajuts a la rehabilitació energètica finançats amb els fons europeus Next Generation.

L’objectiu bàsic dels fons europeus és que els edificis d’habitatges redueixin un mínim del 30% el consum d’energia primària no renovable i un mínim de reducció de demanda segons la zona climàtica. Amb aquests ajuts també es podrà incloure la rehabilitació tradicional, com l’accessibilitat o la conservació dels edificis.

Podeu trobar tota la informació sobre aquests ajuts a l’espai de l’Oficina de Rehabilitació del Consell Comarcal.

També podeu consultar les informacions sobre ajuts a les energies renovables a l’Agència d’Energia del Vallès Occidental.

Ajuts socials a l’habitatge

Des de l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Vallès Occidental es gestionen els ajuts dels programes socials d’habitatge que concedeix la Generalitat de Catalunya.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Territori i Habitatge

+
09-05-2024

Els fons Next Generation financen set projectes del Consell Comarcal amb un import total de més de 2’4 milions d’euros

09-05-2024

El Vallès Occidental va rebre més de 723.000 viatgers el 2023, la meitat dels quals ja havien visitat la comarca anteriorment

17-04-2024

Els ajuntaments dels petits municipis del Vallès Occidental coneixen les actuacions previstes en matèria de mobilitat per part del Departament de Territori

21-03-2024

El Vallès Occidental disposa ja d’un Pla Comarcal d’adaptació al canvi climàtic que proposa 27 actuacions a realitzar pels municipis i el Consell Comarcal