Buscador per paraules clau

Territori i Habitatge

Mobilitat i transport

Pla de mobilitat dels Vallesos (PEMV)

El febrer de 2021 el Govern de la Generalitat ha aprovat definitivament Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) i el seu estudi ambiental estratègic, un cop completat el procés d’informació pública i tramitació ambiental. Aquest Pla proposa una setantena d’actuacions encaminades a una mobilitat més sostenible, eficient i segura, amb la promoció del transport públic i dels modes no motoritzats com a peces cabdals.

El Pla Específic de Mobilitat del Vallès és fruit d’un treball en què han participat, a més de la Generalitat, administracions locals i comarcals, ens territorials i socials i també la ciutadania. Les actuacions proposades tenen com a objectiu afavorir la qualitat, connectivitat i equilibri territorial del sistema, augmentar l’ús del transport públic, reduir la congestió viària i incorporar les noves tecnologies en la gestió. 

Mobilitat Sostenbible 

En desenvolupament del Pla d’acció supramunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire del Vallès Occidental s’impulsen accions en matèria de mobilitat destinades a reduir el trànsit i les emissions de vehicles, millorar la mobilitat en transport públic, fomentar la mobilitat activa, i millora de l’accés als polígons i altres centres generadors de mobilitat i promoció dels plans de mobilitat.

El Consell Comarcal compta amb dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics al seu recinte. Aquesta nova instal·lació està a disposició del personal de la institució i de les visites que es desplacin a la seu comarcal. L’ens comarcal també compta amb tres vehicles de tecnologia híbrida per a ús del personal en els seus desplaçaments de treball per la comarca i per a tasques de la institució.

Pla zonal de carreteres 

El Pla zonal de carreteres té com a objecte racionalitzar, actualitzar i ordenar la xarxa local de carreteres, identificant aquells camins municipals que estan funcionant com a tals i aquelles carreteres locals que han perdut aquesta funció. S’elabora des de la Diputació de Barcelona i des del Consell es participa en tot el procés de definició dels camins a ser objecte d’aquestes actuacions, de la mà dels ajuntaments. El Pla zonal té una vigència de quinze anys, revisable cada cinc anys per adaptar-lo a l’evolució del territori. 

L’objectiu principal del Pla és garantir i millorar les condicions d’accessibilitat al territori per a totes les persones, especialment per a les que viuen en aquells municipis més petits que no disposen de connexions adequades amb la xarxa de carreteres.

La primera fase d’actuacions en camins aprovada el 2021 inclou actuacions a tres camins de la comarca: el camí de l’Obac, a Vacarisses, el camí de Rellinars a Can Gonteres, a Terrassa, i la carretera del cementiri de

Manteniment de la cartografia comarcal

El Consell Comarcal realitza l’actualització del Mapa topogràfic de Catalunya en
col·laboració amb administracions i institucions públiques, així com també participa en l’elaboració de cartografia comarcal i base de dades en col·laboració i coordinació amb d’altres entitats i administracions.

Podeu accedir als mapes de l’Institut Cartogràfic de Catalunya en aquest enllaç. 

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Territori i Habitatge

+
22-09-2023

L’informe de l’Observatori constata l’augment del preu de l’habitatge de compra i un repunt del preu de lloguer l’any 2022

14-09-2023

Noves sessions informatives sobre els ajuts de rehabilitació d’habitatges dels fons europeus Next Generation

24-07-2023

“Tens molt estiu”, el nou lema del Vallès Occidental per promocionar l’oferta turística del territori aquest estiu

28-06-2023

S’obren inscripcions per a una nova edició de Benvinguts a Pagès La Festa, la gran cita de la pagesia catalana