Buscador per paraules clau

Desenvolupament Econòmic i Ocupació

Consells de la FP a la comarca

ACORD Consell Alcaldies

La Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidental es constitueix, en el marc del Pacte per la Reindustrialització amb la voluntat d’abordar diferents objectius vinculats a la formació. Entre ells, elaborar i consensuar acords específics en relació a la situació de la formació professional, especialment del sector industrial. 

Objectius

  • Treballar coordinadament, entre agents i organismes de la comarca vinculats a la formació professional, per a multiplicar l’impacte de les actuacions que es porten a terme i optimitzar els recursos existents.
  • Elaborar i consensuar acords específics en relació a la situació de la formació professional, especialment del sector industrial.
  • Impulsar i dinamitzar accions conjuntes en temes d’interès compartit que tinguin més sentit abordar des d’una òptica comarcal
  • Potenciar la innovació en les polítiques de formació, a partir de la interacció i l’intercanvi de coneixement, i experiència entre el conjunt d’agents del territori català.
  • Anticipar tendències pel que fa a necessitats de formació de les empreses i del territori, dels recursos necessaris, dels interessos i inquietuds del potencial alumnat, etc. 
  • Avaluar i desplegar millores en els diferents instruments de gestió en relació a l’impuls i millora de la formació, sobretot, en relació a la vinculació centre, alumnat i empresa.

Està formada per:

  • Tots els signants del Pacte per a la Reindustrialització del Vallès Occidental
  • Generalitat de Catalunya: Departaments d’Educació i Departament de Treball
  • Institucions i entitats de la comarca que estiguin vinculades a la formació professional i que manifestin el seu interès d’adhesió

Consells Territorials d’FP

Els consells territorials d’FP són espais de participació, consulta, suport i assessorament compostos pels agents formatius, socials i econòmics de l’àmbit local, i tenen per objectiu fomentar i impulsar l’FP en un determinat territori, basant-se en els eixos prioritaris de la difusió de la informació, la prospectiva i l’orientació.

Al Vallès Occidental existeixen el Consell FP Rubí, el Consell FP Sabadell i el Consell FP Terrassa. 

CONSELL FP RUBÍ

Àmbit: local
Any constitució: 2012
Municipi: Rubí

Més Informació

CONSELL FP SABADELL

Àmbit: supralocal
Any constitució: 2002
Municipis: Rellinars, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls

Més Informació

CONSELL FP TERRASSA

Àmbit: supralocal
Any constitució: 2016
Municipis: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, La Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

Més Informació

En el marc dels 3 Consells de la Formació de la comarca, s’elabora cada any una fira d’orientació en la que el Consell Comarcal hi participa en el marc de la Mesa de la Formació pel treball:

Fira Orientació Rubí

Fira Orientació Sabadell

Fira Orientació Terrassa

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Desenvolupament Econòmic i Ocupació

+
04-12-2023

L’Observatori comarcal publica l’avanç de les dades de l’atur del mes de novembre

30-11-2023

El Vallès Occidental posa en valor el territori com a seu d’esdeveniments i trobades corporatives

30-11-2023

144 persones i 19 empreses inscrites al Cicle Converses del Mercat de Treball celebrat a Barberà del Vallès i Montcada i Reixac amb diverses accions centrades en la indústria agroalimentària

27-11-2023

La Comunitat Vallès PAE creix amb les noves adhesions d’ajuntaments i d’entitats de gestió dels polígons de la comarca