Buscador per paraules clau

Territori i Habitatge

Ciutats circulars

El Consell Comarcal porta a terme el projecte Ciutats Circulars per avançar en la transformació del model econòmic, implicant i recolzant als municipis. Aquesta actuació està alineada amb les directrius del Pla d’Actuació Comarcal i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, així com també amb la voluntat de les alcaldies de la comarca, expressada al Pla de Reconstrucció, de treballar vers una sortida verda i circular a la crisi provocada per la covid-19.

El projecte Ciutats Circulars vol mobilitzar als municipis per actuar amb una visió holística del context urbà, assumint des de l’administració el rol d’impulsor i facilitador de la transformació de model econòmic i social, d’economia lineal a economia circular, a favor de la transició ecològica. 

Amb aquesta visió, es convida a alinear l’acció de les polítiques locals, a implicar actors i recursos de cada municipi, a identificar oportunitats, a generar propostes i a engegar actuacions pilot. 

En una primera fase, durant l’any 2020 i el primer semestre de 2021 es va treballar amb 8 municipis portant a terme sessions de treball ja sigui t amb responsables polítics i tècnics com amb entitats socials: Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Matadepera, Montcada i Reixac, Ripollet, Sentmenat i Ullastrell 

Durant el 2022 s’inicia una segona fase en la que es podran donar continuïtat a treballs engegats i iniciar actuacions en altres municipis. 

Què s’ofereix?

Donar suport als Ajuntaments que volen avançar en alinear l’acció de les polítiques locals, implicar actors i recursos de cada municipi, identificar oportunitats, generar propostes i engegar actuacions pilot orientades a la transició cap a una economia circular. Les entitats de la comarca interessades en participar d’aquesta iniciativa, poden posar-se en contacte al correu electrònic zamoravt@ccvoc.cat 

La iniciativa segueix un plantejament per situar el context i el procediment de treball per avançar de forma progressiva.

Declaració Europea de Ciutats circulars 

En suport a aquest programa, el Consell Comarcal està adherit a la Declaració Europea de Ciutats Circulars que es va presentar en la Conferència Europea sobre Ciutats i Pobles sostenibles. Aquesta declaració ja ha estat signada per una trentena de ciutats i regions de 15 països europeus. La declaració està impulsada per l’entitat ICLEI EUROPE, que és la mateixa entitat que lidera el projecte transnacional CITYLOOPS en el que participa el Consell Comarcal.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Territori i Habitatge

+
22-09-2023

L’informe de l’Observatori constata l’augment del preu de l’habitatge de compra i un repunt del preu de lloguer l’any 2022

14-09-2023

Noves sessions informatives sobre els ajuts de rehabilitació d’habitatges dels fons europeus Next Generation

24-07-2023

“Tens molt estiu”, el nou lema del Vallès Occidental per promocionar l’oferta turística del territori aquest estiu

28-06-2023

S’obren inscripcions per a una nova edició de Benvinguts a Pagès La Festa, la gran cita de la pagesia catalana