Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Acollida i acomodació intercultural

L’objectiu general de la política comarcal de ciutadania i immigració és donar suport i desenvolupar actuacions que afavoreixin la cohesió social i la convivència a la comarca, en estreta col·laboració amb els municipis.

Es porten a terme diferents  programes destinats a persones nouvingudes i es dóna suport als municipis en les tasques d’acollida i la gestió de polítiques migratòries.

Així mateix, es col·labora a nivell supracomarcal treballant en xarxa amb d’altres territoris catalans.

Servei Itinerant de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida ofereix un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació dels usuaris i usuaries potencials. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Aquest servei neix de la Llei 10/2010, de 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya i es desplega reglamentàriament a través del Decret 150/2014, de 18 de novembre, dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya

MATERIALS DE RECEPCIÓ I ACOLLIDA LOCAL

Materials sanitaris

S’ha fet difusió dels materials elaborats en el marc de la col·lecció “Documents sanitaris i atenció al públic culturalment divers” referents a Atenció a la Dona, orientats a personal sanitari per transmetre informacions bàsiques a les dones de diferents orígens amb informació pràctica per la cura i atenció de les dones durant l’embaràs, el part i el postpart.

Els materials estan disponibles en format digital bilingüe en català i una segona llengua, estant disponible en un total de 7 llengües: català – castellà, català – àrab, català – anglès, català – francès, català – romanès i català – xinès. També estan disponibles en paper les versions català – castellà i català – àrab, per ser els de més àmplia difusió.

Atenció a la dona

Pediatria

Proves de laboratori

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
06-06-2023

Finalitza el termini de presentació d’obres de la 10ª edició del concurs PIULA 2022-2023 amb un total de 29 obres presentades.

05-06-2023

Les sol·licituds del Servei de Transport Escolar pel curs 2023-2024 es poden tramitar a partir del 6 de juny

31-05-2023

El projecte comarcal de sostenibilitat alimentària, referent en diferents certàmens catalans

24-05-2023

L’Escape Truck Vallès Occidental formarà part de la programació educativa en l’àmbit laboral de 3 entitats del Vallès occidental durant el mes de juny