Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Acollida i acomodació intercultural

L’objectiu general de la política comarcal de ciutadania i immigració és donar suport i desenvolupar actuacions que afavoreixin la cohesió social i la convivència a la comarca, en estreta col·laboració amb els municipis.

Es porten a terme diferents  programes destinats a persones nouvingudes i es dóna suport als municipis en les tasques d’acollida i la gestió de polítiques migratòries. Així mateix, es col·labora a nivell supracomarcal treballant en xarxa amb d’altres territoris catalans.

El Ple comarcal de març de 2023 aprovà el Pla Comarcal d’acollida i acomodació intercultural del Vallès Occidental 2023-2026 com a full de ruta per al suport a tots els municipis de la comarca per fer front a l’acollida i inclusió social de la població immigrada, generant una xarxa de recursos i projectes per l’acomodació de les persones nouvingudes i la gestió de la diversitat en els diferents municipis.

Servei Itinerant de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida ofereix un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació dels usuaris i usuaries potencials. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Aquest servei neix de la Llei 10/2010, de 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya i es desplega reglamentàriament a través del Decret 150/2014, de 18 de novembre, dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya

Materials de recepció i acollida

Materials sanitaris

S’ha fet difusió dels materials elaborats en el marc de la col·lecció “Documents sanitaris i atenció al públic culturalment divers” referents a Atenció a la Dona, orientats a personal sanitari per transmetre informacions bàsiques a les dones de diferents orígens amb informació pràctica per la cura i atenció de les dones durant l’embaràs, el part i el postpart.

Els materials estan disponibles en format digital bilingüe en català i una segona llengua, estant disponible en un total de 7 llengües: català – castellà, català – àrab, català – anglès, català – francès, català – romanès i català – xinès. També estan disponibles en paper les versions català – castellà i català – àrab, per ser els de més àmplia difusió.

Atenció a la dona

Pediatria

Proves de laboratori

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
17-05-2024

El Consell Comarcal del Vallès Occidental s’afegeix a la commemoració del Dia internacional contra l’LGTBI-fòbia

17-05-2024

El Consell Comarcal ja ha atorgat 23.537 ajuts de menjador aquest curs escolar, dels quals més de la meitat són del 100% de l’import de l’àpat

09-05-2024

Els fons Next Generation financen set projectes del Consell Comarcal amb un import total de més de 2’4 milions d’euros

08-05-2024

Una delegació de Turquia coneix el projecte de sostenibilitat alimentària del Vallès Occidental en una visita a la comarca