Buscador per paraules clau

Ple del Consell Comarcal

Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Mandat 2023-2027

El Ple del Consell Comarcal és un òrgan de govern col·legiat que, sota la presidència del President o del Vicepresident/a que legalment el substitueixi, és integrat per tots els consellers i conselleres com a membres de ple dret.  En ser una comarca de més de 500.000 habitants, el componen 39 membres.

Competències del Ple

Les atribucions i competències del Ple estan determinades tant pel Text refós de la Llei d’organització comarcal com pel Reglament Orgànic Comarcal.

Entre altres coses al ple li correspon aprovar la seva pròpia composició i organització, aprovar els pressupostos de cada exercici i la plantilla de personal, aprovar els plans comarcals i les formes de gestió dels serveis i els expedients per a l’exercici de les diferents activitats.

És en aquest mateix òrgan on es controla i fiscalitza la gestió dels diferents òrgans de govern amb competències delegades pel mateix ple o pel Reglament Orgànic Comarcal.

Tot seguit podeu consultar les ordres del dia, les actes dels plens, així com les mocions presentades pels grups polítics comarcals:

CALENDARI DE SESSIONS

Les sessions ordinàries del Ple en el mandat 2023-2027 es celebraran un cop cada dos mesos, concretament, el tercer dijous del bimestre, a les 17’00 hores, iniciant-se aquestes celebracions el setembre de 2021. En el cas que el tercer dijous del bimestre sigui festiu, la sessió ordinària es celebrarà l’endemà divendres, a la mateixa hora. Les sessions extraordinàries seguiran el règim de convocatòria i celebració establerts per la llei.

Ple del 26 de juliol de 2023 ha aprovat el calendari de les properes sessions previstes els dies:

  • 21 de setembre de 2023 (modificat al 05/10)
  • 16 de novembre de 2023
  • 18 de gener de 2024

COMPOSICIÓ DEL PLE 

APARTAT EN CONSTRUCCIÓ

CONSELLERS I CONSELLERES DEL GOVERN COMARCAL

GRUP COMARCAL DEL PSC

Ignasi Giménez Renom
@ignasicastellar

President del Consell Comarcal del Vallès Occidental des de juliol de 2015 i alcalde de Castellar del Vallès des de 2007. Llicenciat en Periodisme i Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va treballar com a periodista a Ràdio Barcelona i a l’Ajuntament de Badia del Vallès.

Xavier Garcés Trillo
@xaviergarcesbdv

Alcalde de Barberà del Vallès des de 2019. Ha cursat estudis de la Llicenciatura de Ciències Econòmiques i Empresarials a la UAB. Té una àmplia trajectòria en l’àmbit esportiu de la ciutat.

Manuel-Salvador Robles Fernández
@MRoblesFdez

Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell. Ha estat director de l’institut Agustí i Serra i de l’Escola Sant Julià de Sabadell.

Laura Reyes Ruiz
@laurareyesruiz

Regidora al govern de l’Ajuntament de Sabadell. Postgrau en Gestió i Administració Local/VII, Màster en Govern Local. Vicepresidenta de la Federació Catalana de Triatló des del 2017. Ha estat Presidenta del Consell Esportiu Sabadell, Membre del Consell Directiu de l’UCEC i Regidora d’Esports.

Montserrat Rueda Miralles

Alcaldessa de Sentmenat llicenciada en dret amb postgrau en gènere i igualtat. Màster en lideratge i comunicació per la gestió política, i curs superior d’especialització en govern municipal i gabinet d’alcaldia per la UAB. Ha treballat en la gestió tributària i ha sigut regidora a govern. Actualment, és tècnica superior en dret a l’Ajuntament de Sabadell.

Maria Adoración Alcalá Puerta

Regidora al govern de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i sisena Tinent d’Alcalde. Ha cursat els estudis de Geografia i Història té un títol Administratiu. Ha treballat sempre en el sector d’Atenció al Públic i és regidora des del 2019.

Sonia Rodríguez Ruiz
@soniaroru15

Regidora a l’Ajuntament de Cerdanyola. Advocada i membre del Torn d’ofici de l’ICASBD, Civil, Violència Masclista i Dret 2ª Oportunitat.

Josep Martínez Valencia
@j0sep

És 2n Tinent d’alcaldessa a l’Ajuntament de Badia del Vallès i regidor d’aquest des de 2015. Compagina el càrrec amb el de professor de Formació Professional. Llicenciat en Dret per la UAB i Màster en Dret Esportiu i Màster en Formació del Professorat a Secundària.

Diego Puig Anaya
@dpuiganaya

Regidor a l’Ajuntament de Ripollet i vinculat a la xarxa associativa de Ripollet. Ha treballat com a tècnic electrònic a diferents empreses privades.

Olga Valenzuela Albuixech
@olga_valenzuel1

Quarta tinenta d’alcaldia a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Ha cursat estudis d’administració i comptabilitat. Ha treballat com a responsable de Via Pública a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. És regidora des de 2016.

Javier Garcia Romero
@javigarciaro

És regidor a l’Ajuntament de Terrassa, Secretari d’Organització i Finances PSC Terrassa i Assessor Grup Socialista a la Diputació de Barcelona. Llicenciat en Dret i Màster en Advocacia per l’UAB. Ha estat lletrat de recursos humans.

Rafael Güeto Ortiz
@RafaGueto

Tercer Tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Rubí, diplomat en Relacions laborals amb Postgrau en Desenvolupament Econòmic Local. Ha cursat un Màster en Polítiques Socials, Treball i Benestar, especialitzat en gènere i treball a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Maria Dolors Conde Domínguez
@condedolors

Alcaldessa de l’Ajuntament de Castellbisbal. Administrativa i tècnica comptable.

Pilar Gorina Sáenz De Cabezón

Postgrau en Gestió de Formació Permanent i llicenciatura en Filosofia i lletres. Ha estat regidora de govern, directora adjunta a Serveis territorials i directora, a més de mestra de diferents centres educatius.

GRUP COMARCAL D’ERC

Montse Soler Pons
@moontsis

Regidora a l’Ajuntament de Rubí, graduada en Relacions Públiques i Comunicació de les Organitzacions a l’Escola Superior de Relacions Públiques (UB). És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració (UAB) i mestra d’Educació Primària.

Albert Turón i Vilaseca
@alberturon

Regidor a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. És Llicenciat en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Laura Oliver Perdigones
@lauraoliper

Regidora de Desenvolupament Local i Comerç a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. És llicenciada en periodisme i ha cursat un màster en anàlisi política, direcció de màrqueting, gestió comercial i en RRPP i gabinets de comunicació.

Roberto Castillo Ureña
@robertocxstillo

Regidor Portaveu del grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Badia del Vallès. És fundador i president de l’Associació de Marxants de Badia del Vallès i de l’Associació de Marxants de Barberà.

Anna Bigordà Rodó
@AnnaBigordRod

Regidora de l’Ajuntament d’Ullastrell, ha cursat un màster en enginyeria d’organització industrial, energia i desenvolupament, i enginyeria tècnica industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya. Durant la seva trajectòria professional ha ocupat diversos rols com a responsable de Venda Telefònica, Atenció d’Urgències o Coordinadora d’Informació tècnica a diferents empreses privades.

Sergi Jo Galí

Regidor d’ensenyament, joventut, comerç, consum, ocupació i fires de l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall. És graduat en Filologia Catalana i Anglesa per la UAB i exerceix com a professor de secundària.

Martí Pedret Ullés
@martiipedret

Regidor a l’Ajuntament de Viladecavalls. Llicenciat en Dret i amb un màster en Advocacia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, exerceix com a advocat.

GRUP COMARCAL DE JUNTS PER CATALUNYA

Míriam Casaramona Massana
@miriamcasaramon

Regidora a l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. És diplomada en Treball Social per la UB i ha cursat un Màster en Gestió i Administració Local per la UAB. Exerceix la seva professió des de fa vint anys a l’Institut Català de la Salut.

Cesca Berenguer Priego
@CescaBerenguer

Alcaldessa de Viladecavalls, llicenciada en Ciències de l’Educació i amb un Màster en Govern Local. També ha estat Administradora/Directora Casal Gent Gran i ludoteca de la Generalitat de Catalunya.

Gemma Margarit Alsina
@lluketta

Cinquena Tinenta d’Alcaldia a l’Ajuntament de Castellbisbal. Regidora de Sanitat, Salut Pública i Consum i de Promoció Econòmica. És llicenciada en Infermeria per la Universitat de Barcelona i Màster en Gestió de Serveis d’Infermeria.

GRUP COMARCAL D’EN COMÚ GUANYEM

Ramón Gutiérrez Illana
@ramongut

Regidor a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i dissenyador gràfic. Coordinador de Catalunya en Comú al Vallès Occidental.

Sandra Gómez Jiménez

Regidora de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Auxiliar administrativa i Tècnica especialista en Llar d’infants. Ha estat delegada de centre a l’EBM l’Espiga de Santa Perpètua, per CCOO i Regidora d’Igualtat i drets civils, Participació ciutadana i acció veïnal, Salut pública i Ciutadania durant 2019 i 2023.

Andrés Medrano Muñoz
@AndresMedranoRU

Regidor a l’Ajuntament de Rubí. Doctor en Bioquímica i llicenciat en Biologia per la UAB i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental per l’IDEC-UPF. Es va dedicar a la recerca desenvolupant productes per diagnòstic de malalties veterinàries i humanes. Posteriorment, a la gestió de projectes i recerca al Centro de Investigación Biomédica en Red en Enfermedades Raras.

GRUP COMARCAL DE TOT PER TERRASSA

Rosa Boladeras Domingo

És regidora de Presidència, i de Promoció Cultural
i Audiovisual a l’Ajuntament de Terrassa. Ha estat Regidora de Cultura i de la Societat Municipal de Comunicació. A més, era la Presidenta de la Comissió de Nomenclàtor i presidenta del Consell Municipal de Cultura i les Arts. Formació acadèmica vinculada a la dramatúrgia.

CONSELLERS I CONSELLERES DE L’OPOSICIÓ

GRUP COMARCAL DE VOX

Joana Robles Navarro
@Joana_vox_bdv

Llicenciatura en Psicologia
i Psicopedagogia.

GRUP COMARCAL DEL PARTIT POPULAR

Álvaro Benejam Peretó
@AlvaroBenejam

Regidor a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, president del Partit Popular de Sant Cugat i advocat i administrador concursal.

GRUP COMARCAL DE CAM-AMUNT

Margarita Oncins Casanova

Regidora a l’Ajuntament de Castellar del Vallès. Llicenciada en Educació Física i en Biologia. Actualment, és professora de biologia d’un institut.

Jaume Carbonell Fidalgo
@jimmyjazz44

Regidor a l’Ajuntament de Sentmenat per la CUP-Amunt. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració a la UAB. Professor de Gestió Administrativa des de 2016 en un institut públic.

Notícies del Ple Comarcal 2023

Podeu trobar també les noticies en aquest enllaç.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail