Buscador per paraules clau

Ple del Consell Comarcal

Consell d’alcaldies del mandat 2019-2023

El Ple del Consell Comarcal és un òrgan de govern col·legiat que, sota la presidència del President o del Vicepresident/a que legalment el substitueixi, és integrat per tots els consellers i conselleres com a membres de ple dret. 

En ser una comarca de més de 500.000 habitants, el componen 39 membres.

Competències del Ple

Les atribucions i competències del Ple estan determinades tant pel Text refós de la Llei d’organització comarcal com pel Reglament Orgànic Comarcal.

Entre altres coses al ple li correspon aprovar la seva pròpia composició i organització, aprovar els pressupostos de cada exercici i la plantilla de personal, aprovar els plans comarcals i les formes de gestió dels serveis i els expedients per a l’exercici de les diferents activitats.

És en aquest mateix òrgan on es controla i fiscalitza la gestió dels diferents òrgans de govern amb competències delegades pel mateix ple o pel Reglament Orgànic Comarcal.

Tot seguit podeu consultar les ordres del dia, les actes dels plens, així com les mocions presentades pels grups polítics comarcals:

COMPOSICIÓ DEL PLE 

CONSELLERS I CONSELLERES DEL GOVERN COMARCAL

GRUP COMARCAL DEL PSC

Ignasi Giménez Renom
@ignasicastellar

President del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Llicenciat en Periodisme i Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va treballar com a periodista a Ràdio Barcelona i a l’Ajuntament de Badia del Vallès. Des de les eleccions de maig del 2007, és l’alcalde de Castellar del Vallès.

Xavier-Garcés-Trillo-PSC-1573655513

Xavier Garcés Trillo
@xaviergarcesbdv

Vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Occidental i conseller de Desenvolupament Econòmic, Industrial i Local. Alcalde de Barberà del Vallès. Ha cursat estudis de la Llicenciatura de Ciències Econòmiques i Empresarials a la UAB. Té una àmplia trajectòria en l’àmbit esportiu de la ciutat.

Manuel-Salvador Robles Fernández
@MRoblesFdez

Conseller comarcal d’Educació i Formació. Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell. Ha estat director de l’institut Agustí i Serra i de l’Escola Sant Julià de Sabadell.

Pere Soler Artalejo
@SolerPere

Primer tinent d’alcaldia a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Llicenciat en Geografia, Història i Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, i Postgrau en Lideratge polític i gestió pública. Cap d’Empresa i Mercat de Treball de l’Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic de l’AMB.

Maria Dolors Conde Domínguez
@condedolors

Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Castellbisbal. Administrativa i tècnica comptable.

Mari Carmen Cebrian Ordóñez
@cebrianMCarmen

Consellera comarcal de Serveis Centrals Tercera Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Rubí. Regidora d’Hisenda i Serveis Econòmics. Servei OAC, Oficina d’Atenció a la Ciudadania i Servei de Gent Gran Activa. Diplomatura d’Empresarials UAB Sabadell (sense finalitzar). Actualment cursant el Grau d’Administració i Direcció d’Empresa a la UOC.

Rafael Güeto Ortiz
@RafaGueto

Tercer Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Rubí. Diplomat en Relacions laborals. Postgrau en Desenvolupament Econòmic Local. Màster Oficial en Polítiques Socials, Treball i Benestar ─especialitat en gènere i treball─ a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Luís Manuel Tirado Garcia
@LLmtirado

Regidor a l’Ajuntament de Ripollet. Llicenciat en Administració i Direcció d’empreses. PDD al IESE de Barcelona. Diplomat Ciències Empresarials a la UAB. Ha treballat al sector privat en diferents àmbits.

Olga Valenzuela Albuixech
@olga_valenzuel1

Quarta tinenta d’alcaldia a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Ha cursat estudis d’administració i comptabilitat. Ha treballat com a responsable de Via Pública a l’Ajuntament de Santa Perpètua. És regidora des de 2016.

Inés Fernández Mojeda
ifernandez@montcada.org

Regidora a l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Graduada en educació infantil amb la menció de Direcció i Gestió d’Equips (UIC). Postgrau en comunicació i lideratge polític a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Javier Sánchez Miras
@javerisanchez

Tercer Tinent d’Alcaldia a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Llicenciat en Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona. Funcionari de la Diputació de Barcelona de 1983 a 2019, com a Cap d’ Oficina de l’Organisme de Gestió Tributaria des de 1990 fins a 2019.

Indalecia Garcia @lindapersantqu1

Regidora a l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Membre activa del teixit associatiu i actualment en una associació de dones.
Llicenciada en Dret, amb postgrau en Dret Matrimonial i en Comunicació i lideratge polític. Treballa com a responsable en el departament internacional d’una empresa multinacional de distribució òptica.

GRUP COMARCAL DE JUNTS PER CATALUNYA

Cesca Berenguer Priego
@CescaBerenguer

Alcaldessa de Viladecavalls. És llicenciada en Ciències de l’Educació i Màster en Govern Local. També ha estat Administradora/Directora Casal Gent Gran i ludoteca de la Generalitat de Catalunya.

Míriam Casaramona Massana
@miriamcasaramon

Vicepresidenta del Consell Comarcal i consellera comarcal de Drets Socials. Regidora a l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. És diplomada en Treball Social per la UB i Màster en Gestió i Administració Local per la UAB. Exerceix la seva professió des de fa 20 anys a l’Institut Català de la Salut.

Gemma Margarit Alsina
@lluketta

Cinquena Tinenta d’Alcaldia a l’Ajuntament de Castellbisbal. Regidora de Sanitat, Salut Pública i Consum i de Promoció Econòmica. És llicenciada en infermeria per la Universitat de Barcelona i Màster en Gestió de Serveis d’Infermeria.

Eloi Rovira i Campos
@EloiRovira

Regidor a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Ha estat Regidor d’Esports i Joventut i tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Esports i Joventut. És atleta internacional amb Catalunya i Espanya.

Pau Castellví Canet
@pau_castellvi

Regidor a l’Ajuntament de Castellar del Vallès. Doctorand a la Universitat de Birmingham i assessor al Congrés dels Diputats. Politòleg llicenciat per la Universitat d’Utrecht (Països Baixos), Màster en Polítiques Públiques i Filosofia per la London School of Economics (Regne Unit) i en Desenvolupament Directiu, Intel·ligència Emocional i Coaching per EAE Business School (Barcelona).

GRUP COMARCAL D’EN COMÚ GUANYEM

Carles Rodríguez Herencia
@carlesrod

Vicepresident del Consell Comarcal i conseller comarcal de Territori i Transició Ecològica. Regidor a l’Ajuntament de Viladecavalls. És llicenciat en Sociologia, Postgrau en Lideratge i Govern Local i Postgrau en Govern Obert Local, Transparència i Participació ciutadana per la Universitat Autònoma de Barcelona. És Vicepresident 3r del Consell Comarcal. Ha estat Diputat Portaveu adjunt d’Entesa a la Diputació de Barcelona.

Mar Sempere Martínez
@mar_sempere

Segona Tinenta d’Alcaldia a l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Presidenta de l’Àrea Social i Regidora delegada de serveis socials, polítiques d’inclusió i sanitat. Graduada en Magisteri d’educació primària, especialitzada en educació especial, per la UAB.

Neus Garcia Ribas
garciarn@staperpetua.cat

Quarta Tinenta d’Alcaldia a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. És Presidenta de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat i Vicepresidenta del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs. Té estudis en Administració i Sostenibilitat.

CONSELLERS I CONSELLERES DE L’OPOSICIÓ

GRUP COMARCAL D’ERC

Montse Soler Pons
@moontsis

Regidora a l’Ajuntament de Rubí. És Graduada en Relacions Públiques i Comunicació de les Organitzacions a l’Escola Superior de Relacions Públiques (UB). Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració (UAB) i graduada com a mestra d’Educació Primària.

Josep Maria Calaf i Vives
jmcalaf@castellarvalles.cat

Regidor a l’Ajuntament de Castellar del Vallès. És Mestre Industrial amb estudis d’enginyeria tècnica, amb àmplia experiència al sector industrial. Va ser coordinador de l’ANC a Castellar fins al febrer de 2015.

Mercè Rodó Vilardell
@mercerodo

Regidora a l’Ajuntament d’Ullastrell. Treballa en l’àmbit d’Ocupació, Serveis a les Persones, Civisme, Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI.

Maria Rosa Borrás Ventura
@Mrosaborrasv

Cinquena Tinenta d’Alcaldia a l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Regidora de Cultura i Patrimoni i d’Ocupació i Treball. Ha estat sempre vinculada a la gestió dels serveis socials. Formada en Administració i Finances a l’Institut Tècnic Lestonnac.

Anna Piñol Serra
@AnnaPino

Regidora a l’Ajuntament de Matadepera. És llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i és advocada exercent.

Elena Ordaz Machado
@teida7

Regidora a l’Ajuntament de Barberà del Vallès. Membre de la Comissió Informativa de Drets Civils i Ciutadania. Formada en Tècnic Superior d’Imatge.

Albert Turón i Vilaseca
@alberturon

Regidor a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. És Llicenciat en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Jordi Plaza Nualart
@Jordipn

Regidor de Festes Populars, Fires, Mercats, Medi Natural, Gestió Ambiental, Pagesia i Urbanisme a l’Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans. Va cursar els primers anys d’Enginyeria Electrònica al campus de Terrassa de la UPC. Actualment està cursant Administració i Direcció d’Empreses a la UOC.

Josep Forn i Cadafalch
@pepforn

Regidor d’Economia Social i Innovació, Universitats, Turisme i Projectes audiovisuals a l’Ajuntament de Terrassa. És Llicenciat en Geografia i Postgrau en Direcció i Gestió de Serveis Socials.

Roberto Castillo Ureña
@robertocxstillo

Regidor Portaveu del grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Badia del Vallès. És fundador i president de l’Associació de Marxants de Badia del Vallès i de l’Associació de Marxants de Barberà.

GRUP COMARCAL DE CIUTADANS

Isabel Martínez Comas
@IsabelMCom

Regidora a l’Ajuntament de Terrassa. És llicenciada en ADE i Dret. És advocada i economista.

Ana Isabel Pellicer Mendoza
@Ana_Pellicer_

Regidora a l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Portaveu del grup municipal de Ciutadans. Grau Superior Administració i Finances – Cursant actualment a la IOC. Formació Professional en Auxiliar Clínic Veterinari.

José Luis Fernández Díaz
@jlfd24

Regidor a l’Ajuntament de Sabadell. Format en Cicle Formatiu de Grau Superior en Anàlisi i Control.

Kevin Romero Navas
@KevinRomeroCs

Regidor a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Especialista en Màrqueting pel Centre d’Estudis Financers. Grau en Mitjans Audiovisuals a la Universitat Politècnica de Catalunya.

GRUP COMARCAL DE TOT PER TERRASSA

Jennifer Ramírez Porras
@Niki_RP

Regidora de Presidència a l’Ajuntament de Terrassa. Graduada en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Postgrau en Habilitats Directives i Postgrau en Desenvolupament Directiu a la UPC.

Tot per Terrassa @NuriaMarinGarc

Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Terrassa. És graduada com a mestra d’Educació Primària. Va treballar com a cap d’estudis i directora d’una escola pública de Terrassa i és formadora de Comunitats d’Aprenentatge. Creu de Sant Jordi 2019.

GRUP COMARCAL DE CAM-AMUNT

Marco Simarro Zanon
@MarcoSz4

Regidor a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Estudis en arquitectura i educador social de vocació i professió. Ha treballat en diferents centres de joves i ha estat membre actiu del teixit associatiu i social de Sant Cugat. Actualment és regidor de joventut i participació ciutadana.

Núria Ferrando Roig

Regidora a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall. Llicenciada en Geologia, és professora de cicles formatius de la família agrària. Durant 12 anys, ha treballat a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, com a tècnica de Cultura i altres àrees tècniques diverses.

GRUP COMARCAL DEL PP

Anabel Plans Navarro
@AnabelPlansNa

Regidora de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès des de juliol de 2021. Formació en Administració i en Educació Especial. Ha treballat durant 15 anys com a professional autònoma en el sector de la distribució de maquinària d’embalatge. Actualment treballa com a assessora de telecomunicacions a PIMEs.

Notícies del Ple Comarcal 2022

Notícies sobre els acords de la part dispositiva:

Podeu trobar també les noticies relacionades amb les mocions presentades pels grups polítics comarcals aquí.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail