Buscador per paraules clau
17 maig 2024

El Consell Comarcal del Vallès Occidental s’afegeix a la commemoració del Dia internacional contra l’LGTBI-fòbia

El 17 de maig es reivindica el dia internacional contra l’LGTBI-fòbia, una data que visibilitza les discriminacions i violències que pateixen les persones LGTBI+ per la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. La diada commemora la desclassificació de l’homosexualitat com a malaltia mental per part de l’organització Mundial de la salut (OMS), un fet que es remunta al 17 de maig de 1990. El Consell Comarcal del Vallès Occidental s’afegeix a la commemoració d’aquesta diada, donant visibilitat a la lluita de la comunitat LGTBI+ amb diferents accions.

El Ple del Consell Comarcal ha aprovat aquest dijous l’adhesió al manifest amb motiu del 17 de maig amb els vots a favor dels grups comarcals del PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem, Tot per Terrassa i CAM-AMUNT. Els grups de PP i VOX hi van en contra.

En el manifest es condemnen totes les actituds de rebuig, prejudici i hostilitat contra el col·lectiu LGTBI i s’aposta pel reconeixement a la diversitat i l’equitat entre totes les persones.

Sensibilització als municipis de la comarca

En el marc del Cicle per a Famílies s’han portat a terme aquesta setmana dues xerrades sota el nom “Diversitat en la Infància i l’Adolescència, una a Viladecavalls i una altra a Sentmenat. També avui divendres s’ha realitzat una Sessió formativa LGBTI+ al personal de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

D’altra banda, l’exposició “Contra les regles. Persones LGTBIQ+ a l’Esport” continua visitant els municipis de la comarca. Aquesta setmana, i fins al 19 de maig, està exposada a la Biblioteca Josep Massagué d’Ullastrell, com a part de la programació del municipi amb motiu del 17 de maig. I el proper 21 de maig, a les 18 hores es farà la  presentació i una xerrada sobre l’exposició a Matadepera, a càrrec de l’entitat Panteres Grogues. També s’hi presentarà el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI+ Comarcal i s’hi podrà trobar un punt d’informació LGBTI+ amb material de sensibilització.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail