Buscador per paraules clau

Territori i Habitatge

Prevenció d’incendis i planificació forestal

El Consell Comarcal col·labora amb tots els ajuntaments de la comarca en els seus Plans de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals. Realitza actuacions per delegació dels municipis més petits i complementàries a les dels municipis grans:

  • Actuacions en infraestructures de prevenció d’incendis
  • Neteja de parcel·les forestals propietat del Consell
  • Actuacions i obres en infraestructures al bosc en col·laboració amb els 21 municipis amb superfície forestal.

Treball en xarxa per a la prevenció d’incendis

Amb la Federació comarcal d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF’s) es subscriuen anualment convenis de col·laboració aportant recursos econòmics i concessions  d’us de domini públic radioelèctric per a comunicacions, amb suport de la Diputació de Barcelona, per a la prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarca. A través d’aquests convenis s’actualitzen i desenvolupen els Plans Municipals d’Incendis Forestals (PPI) i es dóna suport als Plans d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI).

Per l’any 2022, l’acord entre el Consell Comarcal i la Federació d’ADF del Vallès Occidental preveu una aportació de 10.000 euros. Enguany, i en vistes de la situació de sequera i de les condicions del bosc, l’import del conveni s’ha incrementat en 4.000 euros respecte els convenis anteriors.

L’import complementari es destinarà a manteniment d’equips de vídeo vigilància que s’han instal·lat arran de l’acord entre  la Federació d’ADF amb la Fundació Patrimoni Natural.

Les càmeres operen per tal de supervisar les zones de risc d’incendis de vegetació. Aquesta actuació compta amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on s’instal·len les càmeres, ja que els ens locals subministren els serveis d’Internet i corrent perquè els dispositius de vídeo vigilància puguin operar correctament.

A banda d’aquesta despesa extraordinària el conveni preveu actuacions de prevenció activa i passiva i serveix també per a poder mantenir el control de la Federació d’ADF del Vallès Occidental situat a l’antiga caserna de Matadepera.

Dades sobre incendis forestals a la comarca

Segons dades de l’Observatori comarcal, l’any 2021 es van cremar 12’7 hectàrees de superfície forestal a la comarca.

Des de 2011 se n’han cremat 70.

Segons dades de la Federació d’ADF del Vallès Occidental el 90% dels incendis de la comarca de l’any 2021 van ser causats l’acció humana i només un 10% per causes naturals.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Territori i Habitatge

+
22-09-2023

L’informe de l’Observatori constata l’augment del preu de l’habitatge de compra i un repunt del preu de lloguer l’any 2022

14-09-2023

Noves sessions informatives sobre els ajuts de rehabilitació d’habitatges dels fons europeus Next Generation

24-07-2023

“Tens molt estiu”, el nou lema del Vallès Occidental per promocionar l’oferta turística del territori aquest estiu

28-06-2023

S’obren inscripcions per a una nova edició de Benvinguts a Pagès La Festa, la gran cita de la pagesia catalana