Buscador per paraules clau

Servei comarcal de tractament de residus

El Consell Comarcal del Vallès Occidental presta des de l’1 de gener de 2024 el Servei comarcal de tractament de residus municipals a sis municipis de la comarca que han delegat aquesta competència a l’ens comarcal. 

Es tracta dels municipis de Rubí, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa i Ullastrell, que han aprovat mitjançant el Ple de l’Ajuntament la delegació de competències a favor de l’ens comarcal per un període de cinc anys prorrogables i amb efectes a 1 de gener de 2024. 

El tractament dels residus municipals el porta a terme el Consorci per a la Gestió de residus del Vallès Occidentals a través de les seves plantes de titularitat (el CTR-Vallès i la Planta de Biometanització de Can Barba) i el servei de gestió de residus voluminosos.

El servei es va aprovar en el Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental del 19 d’octubre de 2023.

La nova llei de residus i sòls contaminants per a una economia circular del Govern de l’Estat 7/2022  implica uns objectius de reciclatge exigents per als propers anys, lluny de la taxa de recollida selectiva de la comarca, que està estancada des de fa anys a entre el 35 i el 45%. La nova llei suposa també un canvi de paradigma quant al finançament dels costos derivats de la gestió dels residus municipals que implica que la taxa ha de cobrir el 100% del cost i que aquest model de fiscalitat ha de permetre el pagament per generació o taxa justa.

Planta de Biometanització de Can Barba  

CTR-Vallès (Centre de Tractaments de Residus del Vallès Occidental)

Tractament dels residus voluminosos

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Residus

+