Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Promoció de la igualtat de gènere

La igualtat de dones i homes és un principi jurídic universal reconegut a diversos textos internacionals i europeus, així com a la Constitució Espanyola de 1978, de manera que constitueix un pilar bàsic de les societats democràtiques modernes. Tanmateix, a l’actualitat continuen presents diverses formes de desigualtats i discriminacions vers les dones. Per tot això, les reivindicacions feministes i els moviments de dones han lluitat per tal que les polítiques públiques d’igualtat de gènere s’incorporin a l’agenda pública.

La promoció de la igualtat té una perspectiva transversal tot i que també incorpora accions positives que continuen essent necessàries per combatre la desigualtat. Els plans d’igualtat són un d’aquests instruments de planificació i implementació de polítiques públiques per a fer efectiva la igualtat entre dones i homes.

El Consell Comarcal ha aprovat inicialment el juliol de 2016 el Pla d’Igualtat de Gènere que podeu trobar seguidament.

Campanya 25N 2023 “CANVIANT EL JOC: Juntes som imparables!”

En el marc de la commemoració del 25N, el Consell Comarcal presenta la campanya “CANVIANT EL JOC: Juntes som imparables!” que posa el focus en el respecte en el món de l’esport femení i en visibilitzar el paper de la dona esportista.

Aquesta campanya és protagonitzada per esportistes i equips de diferents municipis de la comarca que han col·laborat de forma desinteressada en la realització d’una sessió fotogràfica que formarà part del calendari 2024 impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental.

La campanya del 25N (2023) reivindica un dels moments més rellevants d’aquest any pel moviment feminista espanyol i internacional, ja que els fets que es van viure durant el mundial femení de futbol 2023 van suposar un punt d’inflexió i transformació per a la societat. 

Les dones, noies i nenes que participen en la campanya practiquen esports especialment masculinitzats i representen un ampli espectre d’edats, ètnies i diversitats funcionals que pretenen recollir totes les possibilitats del que és ser una dona esportista, tant en l’àmbit professional com aficionat. 

Dones de 9 municipis de la comarca han participat en aquest projecte: Castellar del Vallès (equip de futbol), Castellbisbal (Boxa), Cerdanyola del Vallès (lluita), Matadepera (escalada i halterofília), Sabadell (ciclisme i equip de waterpolo), Rubí (equip de bàsquet), Sant Quirze del Vallès (equip d’handbol), Sentmenat (taekwondo) i Terrassa (equip de rugbi i equip d’hoquei).

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
20-02-2024

Es presenta el Pla Estratègic en atenció integrada social i sanitària de les persones grans i dependents al plenari de l’Àrea Bàsica del Vallès Occidental

15-02-2024

El Consell Comarcal anima els ajuntaments i les entitats esportives del Vallès Occidental a Xiular fora de joc a l’LGBTI-fòbia, coincidint amb el 19 de febrer, Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l’Esport

15-02-2024

El Consell Comarcal recull les inquietuds dels municipis en la Comissió Tècnica Comarcal de la Gestió Energètica Social del Vallès Occidental

12-02-2024

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal engega les atencions d’aquest 2024 a onze municipis de la comarca