Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Exposició itinerant “Viatge a Tatinutropo”

El Consell Comarcal ha renovat aquest 2021 l’exposició itinerant “Viatge a Tatinutropo” per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat que viuen les persones refugiades als països d’origen, durant el trànsit migratori i quan arriben a un nou territori.

Es pot sol·licitar la mostra al Consell Comarcal
La mostra serà itinerant i també forma part de la Guia d’Activitats Educatives pel curs 2021-22

El Consell ofereix aquesta mostra de forma gratuïta als ajuntaments i centres educatius del Vallès Occidental i l’inclou a la Guia d’Activitats Educatives del curs 2021-22.

La mostra es complementa amb jocs interactius en diferents formats (estores, puzles, tauletes electròniques…) per fer més dinàmic el recorregut. Per treballar a l’aula també es compta amb materials didàctics dirigits a professorat i també es poden sol·licitar tallers a través de la Guia d’Activitats Educatives.

Segons dades de l’Observatori comarcal, proporcionades pel Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, al Vallès Occidental l’any 2020 hi havia 372 places ocupades per persones sol·licitants de protecció internacional, 62 menys que a l’any 2019. Més del 50% de les persones refugiades es troben en la fase d’acollida. A Catalunya hi havia 2.733 places ocupades, sent Sabadell el tercer municipi amb un nombre més elevat.

De fet, al Vallès Occidental les persones refugiades es distribueixen en 6 municipis, més de la meitat de les quals s’ubiquen a Sabadell (202). Terrassa n’acull 71, Rubí n’acull 59, Cerdanyola del Vallès n’acull 34 i també en trobem 5 a Montcada i Reixac i una a Sant Cugat del Vallès.

A continuació podeu trobar tota la informació sobre la mostra i les seves característiques. 

Podeu fer la vostra sol·licitud per acollir l’exposició en aquest formulari.

Fitxes de l’activitat Jocs del Món

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
22-06-2022

El Vallès Occidental persisteix en l’abordatge de les violències masclistes des de diferents perspectives i coneix el programa d’atenció a la víctima dels Mossos d’Esquadra a la Regió Metropolitana Nord

16-06-2022

Obert el procés selectiu per crear una borsa de treball de professional tècnic d’Igualtat al Consell Comarcal

16-06-2022

L’Observatori comarcal publica l’Informe trimestral de violència contra les dones amb les dades del primer trimestre de 2022

15-06-2022

El Consell Comarcal ofereix cinc tallers durant el mes de juliol per a esplais i centres de joves per treballar la igualtat, la convivència, el canvi climàtic i les competències digitals