Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Exposició itinerant “Viatge a Tatinutropo”

El Consell Comarcal ha renovat aquest 2021 l’exposició itinerant “Viatge a Tatinutropo” per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat que viuen les persones refugiades als països d’origen, durant el trànsit migratori i quan arriben a un nou territori.

Es pot sol·licitar la mostra al Consell Comarcal
La mostra serà itinerant i també forma part de la Guia d’Activitats Educatives pel curs 2021-22

El Consell ofereix aquesta mostra de forma gratuïta als ajuntaments i centres educatius del Vallès Occidental i l’inclou a la Guia d’Activitats Educatives del curs 2021-22.

La mostra es complementa amb jocs interactius en diferents formats (estores, puzles, tauletes electròniques…) per fer més dinàmic el recorregut. Per treballar a l’aula també es compta amb materials didàctics dirigits a professorat i també es poden sol·licitar tallers a través de la Guia d’Activitats Educatives.

Segons dades de l’Observatori comarcal, proporcionades pel Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, al Vallès Occidental l’any 2020 hi havia 372 places ocupades per persones sol·licitants de protecció internacional, 62 menys que a l’any 2019. Més del 50% de les persones refugiades es troben en la fase d’acollida. A Catalunya hi havia 2.733 places ocupades, sent Sabadell el tercer municipi amb un nombre més elevat.

De fet, al Vallès Occidental les persones refugiades es distribueixen en 6 municipis, més de la meitat de les quals s’ubiquen a Sabadell (202). Terrassa n’acull 71, Rubí n’acull 59, Cerdanyola del Vallès n’acull 34 i també en trobem 5 a Montcada i Reixac i una a Sant Cugat del Vallès.

A continuació podeu trobar tota la informació sobre la mostra i les seves característiques. 

Podeu fer la vostra sol·licitud per acollir l’exposició en aquest formulari.

Fitxes de l’activitat Jocs del Món

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
27-09-2023

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal està disponible a 11 municipis de la comarca

22-09-2023

El Consell Comarcal del Vallès Occidental s’afegeix a la commemoració del Dia de la Visibilitat Bisexual

21-09-2023

L’empresa de restauració col·lectiva Serunion s’afegeix al projecte de sostenibilitat alimentaria Recooperem i impulsarà l’aprofitament als seus menjadors amb la col·laboració del Consell Comarcal

15-09-2023

El projecte Recooperem de sostenibilitat alimentària, en marxa a 64 centres d’aprofitament de la comarca: 58 escoles, cinc empreses i un hospital