Buscador per paraules clau

Desenvolupament Econòmic i Ocupació

Acreditacions i competències professionals 

En el marc de la Mesa de la Formació, el Consell Comarcal del Vallès Occidental es suma a la campanya “Si ets professional fes-ho oficial” que promou la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (FPCAT)

L’objectiu és impulsar l’acreditació oficial de l’experiència professional o la formació no reconeguda oficialment de les persones treballadores, mitjançant la demostració d’allò que saben fer.

En l’actual context, hi ha un elevat nombre de persones desocupades que no tenen reconegudes les seves competències  i que mitjançant aquest procediment podrien obtenir un certificat que els milloraria el Currículum i les oportunitats de trobar una feina. 

El nou servei d’Acreditació de competències professionals pot suposar per a millers de persones una bona oportunitat d’aconseguir una acreditació oficial, mitjançant la demostració d’allò que la persona és capaç de fer, a partir de la seva experiència professional o la seva formació no reconeguda oficialment. El govern de la Generalitat ha habilitat aquest espai web. 

El procediment per obtenir la certificació consta de tres frases:

Assessorament. Des de l’Agència de Formació i Qualificacions Professionals s’ajudarà a completar l’historial professional i formatiu de la persona interessada.

Demostració. S’hauran de demostrar les competències que es volen acreditar.

Certificació. Es lliurarà el títol acreditatiu de Certificat Professional o Títol de Formació Professional i es farà una proposta d’itinerari formatiu per si ‘aposta per seguir estudiant.

A les àrees de  desenvolupament local de cada Ajuntament es pot rebre orientació  i suport per a inscriure’s a partir del primer trimestre del 2022. També es pot trobar informació en els Punts informació quin és el servei més proper i orientar el teu itinerari professional.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Desenvolupament Econòmic i Ocupació

+
21-05-2024

El Consell Comarcal promou iniciatives formatives destinades a la millora de competències professionals

16-05-2024

El Vallès Occidental és un dels territoris que més aporta a la producció industrial de Catalunya i genera més de 83.000 llocs de treball en el sector

10-05-2024

L’Observatori comarcal publica l’Infoatur del mes d’abril

09-05-2024

Els fons Next Generation financen set projectes del Consell Comarcal amb un import total de més de 2’4 milions d’euros