Diversitat sexual, afectiva i de gènere
La Llei 11/2014 garanteix el dret a la igualtat i la no discriminació per motius d’orientació sexual, identitat i expressió de gènere.
Així, el Servei LGTBI+ del Consell Comarcal té una doble comesa, per una banda atendre les necessitats específiques de famílies i persones Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals, Intersexuals i més (LGTBI+), i per altra banda conscienciar sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere a través d’accions de sensibilització per la lluita contra la lesbofòbia, l’homofòbia, la transfòbia, la bifòbia i la intersexfòbia (LGTBI-fòbia) i visibilitzar el col·lectiu LGTBI+.

Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI
- El Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI, que s’adreça a les persones que pateixen, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere o per orientació sexual.
S’ofereix als municipis de menys de 20.000 habitants de de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) del Vallès Occidental a través de convenis amb el SAI LGTBI+ de l’Ajuntament de Sabadell (Gallifa, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sentmenat) i el SAI DASIG de l’Ajuntament de Terrassa (Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls), que aporten els recursos humans i materials.
El SAI dona cobertura a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere:
- Atenció, informació i assessorament personalitzat a la ciutadania, persones LGTBI i famílies.
- Acompanyament per presentar incidències o denúncies relacionades per situació de discriminació.
- Gestió i tramitació de canvi de nom de targetes sanitàries.
- Informació i difusió de recursos de LGTBI.

Tallers de sensibilització en diversitat afectiva, sexual i de gènere
En el marc de la Guia d’Activitats Educatives comarcal s’ofereixen tallers de sensibilització en diversitat afectiva, sexual i de gènere dirigits a infància, joves, famílies i professorat.
Campanyes a l’entorn dels dies internacionals
Per mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGBTi-fòbia, i donar resposta a situacions de discriminació, també es realitzen campanyes a l’entorn dels dies internacionals: 19 de febrer (Xiulem fora de joc contra la LGTBI-fòbia), 17 de maig i 28 de juny.
Diagnosi del I Pla comarcal de LGTBI+
També s’està duent a terme la Diagnosi del I Pla comarcal de LGTBI+ que en els propers anys marcarà les prioritats polítiques en matèria d’igualtat i lluita contra la discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere.