Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Diversitat afectiva, sexual i de gènere (SAI)

La Llei 11/2014 garanteix el dret a la igualtat i la no discriminació per motius d’orientació sexual, identitat i expressió de gènere.

L’objectiu d’aquesta llei és desenvolupar i garantir els drets de les persones amb una orientació, identitat o expressió de gènere diverses i evitar situacions de discriminació i violència, per tal d’assegurar que es pugui viure la diversitat afectiva, sexual i de gènere (DASIG) en plena llibertat. Els ens locals i comarcals han de garantir el compliment d’aquesta llei i promoure les condicions per a fer-la plenament efectiva en els àmbits competencials respectius.

Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI+ Comarcal

El SAI LGBTI+ és un servei d’atenció, informació, assessorament i suport sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere, la prevenció i l’abordatge de les discriminacions per LGBTI-fòbia.

El SAI LGBTI+ dona cobertura a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere:

 • Atenció, informació i assessorament a persones LGBTI+, familiars i entorn proper, professionals i població en general.
 • Gestió i tramitació del canvi de nom a la targeta sanitària. Assessorament sobre altres tràmits.
 • Suport i acompanyament en situacions discriminatòries, i per a presentar incidències i denúncies.
 • Informació i difusió de recursos LGBTI+.

Consulta els SAI de referència al Vallès Occidental:

El SAI LGBTI+ Comarcal s’ofereix als municipis de menys de 20.000 habitants de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) del Vallès Occidental. El trobaràs de forma itinerant als següents municipis: 

 • Castellbisbal
 • Gallifa
 • Matadepera
 • Palau-solità i Plegamans
 • Polinyà
 • Rellinars
 • Sant Llorenç Savall
 • Sentmenat
 • Ullastrell
 • Vacarisses
 • Viladecavalls

DEMANA CITA PRÈVIA:

Correu electrònic ccvoc.genere@ccvoc.cat

Telèfon 662 95 98 80

Tallers de sensibilització en diversitat afectiva, sexual i de gènere

En el marc de la Guia d’Activitats Educatives comarcal s’ofereixen tallers de sensibilització en diversitat afectiva, sexual i de gènere dirigits a infància, joves, famílies i professorat.

Podeu trobar les activitats a la Guia i fer la reserva oportuna.

Campanyes a l’entorn dels dies internacionals

Per mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGBTI-fòbia, i donar resposta a situacions de discriminació, també es realitzen campanyes a l’entorn dels dies internacionals: 19 de febrer (Xiulem fora de joc contra la LGTBI-fòbia), 17 de maig i 28 de juny, a més de promoure la celebració de les diades més invisibilitzades del col·lectiu LGBTI+.

En el següent enllaç podeu trobar la relació de dies internacionals commemoratius:

Dies internacionals LGBTI+

Recursos sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere

En el següent enllaç podeu accedir a diferents recursos sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere:

Llistat de publicacions LGBTI+

I Pla Comarcal per a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere al Vallès Occidental

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va aprovar, el març del 2023, el I Pla Comarcal per a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere al Vallès Occidental, que marca les prioritats polítiques en matèria de diversitat afectiva, sexual i de gènere i en la lluita contra les discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere a la comarca.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
10-06-2024

L’exposició “Contra les regles. Persones LGTBIQ+ a l’Esport” es pot veure aquest mes de juny a Palau-solità i Plegamans i Vacarisses

04-06-2024

El SIAD comarcal realitza tres sessions formatives sobre detecció i acompanyament en violències masclistes a personal d’ajuntaments de la comarca

30-05-2024

El Consell Comarcal programa diferents xerrades per informar el jovent de la comarca sobre les opcions d’estudiar, treballar o fer un voluntariat a l’estranger

29-05-2024

Es constitueix la Comissió Tècnica Comarcal LGBTI+ per fomentar l’intercanvi de coneixements i impulsar actuacions a nivell comarcal