Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Activitats educatives

Activitats educatives estiu 2022

El Consell Comarcal ofereix cinc tallers durant el mes de juliol per a esplais i centres de joves per treballar la igualtat, la convivència, el canvi climàtic i les competències digitals

Ja es poden sol·licitar les activitats que el Consell Comarcal ofereix per aquest estiu dirigides a infants, jove si ciutadania en general. Les activitats d’estiu volen donar continuïtat a la Guia d’Activitats Eductives comarcal més enllà del període acadèmic com a suport dels espais i centres de joves i altres d’educació informal per infants

Les activitats són gratuïtes i estan especialment pensades per als municipis petits, de menys de 20.000 habitants.

Curs de formació pel professorat: Noves mirades a la literatura des de l’aula de secundària

Espai formatiu i de debat presencial per a professors de literatura catalana amb la voluntat d’oferir eines, recursos i reflexions relacionades amb l’ensenyament de la literatura als centres educatius, així com fomentar l’intercanvi d’experiències personals que permetin enriquir les pràctiques concretes de l’aula.

Organitzat pel Col·lectiu Pere Quart amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Universitat de Barcelona.

Dates: 4, 5, 6 i 7 de juliol, de 16 a 20 hores.

Núm. Hores: 16 hores. Amb el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat.

Lloc de realització: Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona.

Dirigit a: professorat de secundària i batxillerat, especialitats de llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llatí, grec, cultura clàssica i ciències socials.  

Preu: 50 euros. No es confirmarà cap inscripció fins que no s’hagi realitzat el pagament.

Activitats educatives curs 2021-2022

El Consell Comarcal ofereix aquest curs una seixantena d’activitats als centres educatius del Vallès Occidental.  S’aposta de nou perquè la majoria d’activitats es puguin realitzar de forma presencial i s’incrementen el nombre d’activitats que s’ofereixen.

L’oferta cobreix totes les franges d’edat, des dels 3 als 18 anys. Les activitats complementen les que ofereixen els ajuntaments de la comarca i que, a més de donar a conèixer la tasca de les institucions vallesanes, tracten temes d’interès per la comunitat educativa.

Destaquem les següents activitats:

 • Activitats relacionades amb els drets energètics i les energies renovables: s’ofereix, entre d’altres, un taller per aprendre a reduir el consum a casa i un altre que ens apropa a la biomassa com a  font d’energia renovable de proximitat.
 • Activitats relacionades amb la igualtat i la interseccionalitat: activiats per abordar problemàtiques socials com la discriminació o les violències masclistes, tallers per divulgar i conscienciar entorn la convivència, la cultura de la pau i l’acomodació intercultural. Una novetat és la possibilitat que els centres educatius acullin  l’exposició “Viatge de Tatinutropo”, per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat, que permet posar-nos a la pell de les persones refugiades.
 • Repàs a les pandèmies al Vallès Occidental. Des de l’Arxiu Comarcal, i tenint en compte l’escenari actual se’ns proposa fer un repàs des de la pesta a la COVID-19. També es mantenen les activitats dels darrers cursos.
 • Propostes entorn la vida saludable i el comportament de risc.
 • Activitats relacionades amb el treball i el món laboral i pensades per l’alumnat de Secundària, per despertar vocacions, acompanyar en la descoberta d’oportunitats laborals i introduir als joves l’economia social.

A la guia trobareu tota la informació sobre les activitats i indicacions per fer les reserves. Totes les activitats són gratuïtes pels centres educatius. Tanmateix, restem a la vostra disposició per realitzar nous formats i nous projectes de treball en valors. Podeu contactar amb nosaltres via telefònica al 93.727.35.34 o bé per correu electrònic a ccvoc.activitats@ccvoc.cat.

INSCRIPCIONS ACTIVITATS EDUCATIVES CURS 2021- 2022
  Comparteix la pàgina

  Facebooktwitterlinkedinmail

  Notícies Acció Social i Educació

  +
  22-06-2022

  El Vallès Occidental persisteix en l’abordatge de les violències masclistes des de diferents perspectives i coneix el programa d’atenció a la víctima dels Mossos d’Esquadra a la Regió Metropolitana Nord

  16-06-2022

  Obert el procés selectiu per crear una borsa de treball de professional tècnic d’Igualtat al Consell Comarcal

  16-06-2022

  L’Observatori comarcal publica l’Informe trimestral de violència contra les dones amb les dades del primer trimestre de 2022

  15-06-2022

  El Consell Comarcal ofereix cinc tallers durant el mes de juliol per a esplais i centres de joves per treballar la igualtat, la convivència, el canvi climàtic i les competències digitals