Buscador per paraules clau

Desenvolupament Econòmic i Ocupació

Impuls de l’Activitat en Municipis Petits

Les particularitats dels petits municipis envers la dinamització socioeconòmica així com la manca de recursos tècnics i/o especialitzats amb que sovint es troben, obren la porta a l’experimentació de fórmules alternatives i de coordinació entre entitats.

Què s’ofereix?

Dinamització comercial en petits municipis

S’ofereix als municipis menors de 20.000 habitants el servei d’un/a tècnic/a de comerç itinerant, que treballa de forma presencial en aquells aspectes prioritaris per donar suport als establiments del municipi, establir sinèrgies entre recursos locals i les activitats d’oci i turisme, tot facilitant el lligam i l’aprofitament d’iniciatives impulsades per agents com la Diputació de Barcelona, les Cambres de Comerç o el propi Consell Comarcal. S’estableix un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i els Ajuntaments interessats. Actualment, hi ha un conveni amb els Ajuntaments de Matadepera, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Sinèrgies amb accions de foment de turisme

L’activitat de comerç i restauració es pot potenciar a través de les sinèrgies amb iniciatives orientades a l’oci i el turisme, com poden ser aquelles lligades a la promoció de productes naturals i locals, rutes per conèixer el patrimoni, fires i esdeveniments, etc.  En aquest àmbit és important divulgar i promoure l’ús de diferents conèixer i valorar l’adhesió a la Xarxa de productes de la terra, en cas d’establiments de venda de productes alimentaris d’elaboració pròpia.

Treball, talent i tecnologia (TTT)

Es tracta d’un programa impulsat per la Diputació de Barcelona per abordar la reactivació econòmica i social dels municipis de la província. Tot compartint interessos envers el desenvolupament econòmic local, un grup de petits municipis van proposar un encàrrec de gestió al Consell Comarcal per l’execució del projecte “Activitat local i de serveis a persones i ciutadania” durant 2021 i 2022.

Aquest projecte ofereix eines per millorar la competitivitat i l’ocupabilitat especialment lligada a activitats comercials, de restauració i de serveis que posin la mirada en la salut i la qualitat de vida, la sostenibilitat i l’oci i el turisme, posant l’èmfasi en la transició digital. Les actuacions es desenvolupa en els municipis de: Gallifa, Matadepera, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, amb la incorporació per similitud d’interessos de Moncada i Reixac.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Desenvolupament Econòmic i Ocupació

+
27-06-2022

El Programa CuEme d’emprenedoria a l’escola 2021-22 que compta amb l’acompanyament del Consell Comarcal tanca el curs a Vacarisses i Viladecavalls

22-06-2022

El Consell Comarcal inicia un nou projecte d’impuls de la Fabricació Additiva per a PIMEs industrials

17-06-2022

Es presenta el nou sistema integrat FPcat als professionals d’orientació formativa i ocupacional del Vallès Occidental

17-06-2022

El Vallès Occidental treballa de forma conjunta per un canvi en les polítiques actives d’ocupació