Buscador per paraules clau

Desenvolupament Econòmic i Ocupació

Impuls de l’Activitat en Municipis Petits

Les particularitats dels petits municipis envers la dinamització socioeconòmica així com la manca de recursos tècnics i/o especialitzats amb que sovint es troben, obren la porta a l’experimentació de fórmules alternatives i de coordinació entre entitats.

Què s’ofereix?

Dinamització comercial en petits municipis

S’ofereix als municipis menors de 20.000 habitants el servei d’un/a tècnic/a de comerç itinerant, que treballa de forma presencial en aquells aspectes prioritaris per donar suport als establiments del municipi, establir sinèrgies entre recursos locals i les activitats d’oci i turisme, tot facilitant el lligam i l’aprofitament d’iniciatives impulsades per agents com la Diputació de Barcelona, les Cambres de Comerç o el propi Consell Comarcal. S’estableix un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i els Ajuntaments interessats. Actualment, hi ha un conveni amb els Ajuntaments de Matadepera, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Treball, talent i tecnologia (TTT): nous tallers octubre i novembre 2022

Es tracta d’un programa impulsat per la Diputació de Barcelona per abordar la reactivació econòmica i social dels municipis de la província. Tot compartint interessos envers el desenvolupament econòmic local, un grup de petits municipis van proposar un encàrrec de gestió al Consell Comarcal per l’execució del projecte “Activitat local i de serveis a persones i ciutadania” durant 2021 i 2022.

Aquest projecte ofereix eines per millorar la competitivitat i l’ocupabilitat especialment lligada a activitats comercials, de restauració i de serveis que posin la mirada en la salut i la qualitat de vida, la sostenibilitat i l’oci i el turisme, posant l’èmfasi en la transició digital. Les actuacions es desenvolupa en els municipis de: Gallifa, Matadepera, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, amb la incorporació per similitud d’interessos de Montcada i Reixac.

Fins el setembre de 2022 han participat en accions d’assessorament 117 negocis, 49 en formació. I s’ha iniciat el suport a la millora de competències digitals amb 58 persones.

Durant els mesos d’octubre i novembre de 2022 es dona un impuls important al projecte, amb un paquet de tallers específics

  • Les persones necessiten guanyar habilitats digitals per millorar el currículum i, per tant, les possibilitats de trobar o millorar a la feina.
  • Els negocis necessiten adaptar-se a la transformació digital, amb formació dels responsables i del personal que hi treballa, per utilitzar cada vegada més i millor els recursos digitals existents: gestionar comandes en línia, guanyar visibilitat a Internet, fidelitzar i oferir serveis complementaris a la clientela…

Consulta els cartell per informar-te de tota la formació en línia i gratuïta que s’ofereix i inscriu-te a través d’aquests formularis:

Sinèrgies amb accions de foment de turisme

L’activitat de comerç i restauració es pot potenciar a través de les sinèrgies amb iniciatives orientades a l’oci i el turisme, com poden ser aquelles lligades a la promoció de productes naturals i locals, rutes per conèixer el patrimoni, fires i esdeveniments, etc.  En aquest àmbit és important divulgar i promoure l’ús de diferents conèixer i valorar l’adhesió a la Xarxa de productes de la terra, en cas d’establiments de venda de productes alimentaris d’elaboració pròpia.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Desenvolupament Econòmic i Ocupació

+
15-04-2024

Representants del Consell Comarcal i de l’AMB estudien línies de col·laboració entre ambdues entitats

15-04-2024

L’Observatori comarcal publica l’Infoatur del mes de març que va finalitzar amb una taxa d’atur del 9’62%

12-04-2024

Una delegació d’empreses visita la Fira Advanced Factories 2024 de la mà del Consell Comarcal del Vallès Occidental

11-04-2024

En marxa “Els dilluns formatius” una proposta per a la millora continua de les empreses del sector turístic, comerç i restauració