Buscador per paraules clau

Desenvolupament Econòmic i Ocupació

Pla de transformació i reactivació industrial 2021-2024

El Plenari del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental va aprovar el maig de 2021 el nou Pla de Transformació i Reactivació de l’Ecosistema Industrial del Vallès Occidental 2021-2024, per accelerar la reindustrialització, digitalització i transició ecològica del territori i el teixit productiu.

Pel seu desplegament es requereix l’obtenció de fons extraordinaris que complementin les actuacions que ja es realitzen, i permetin fer un salt endavant en la cooperació i execució del conjunt d’entitats. Per això, es realitza una tasca de presentació a institucions i sol·licituds a convocatòries, especialment, les provinents dels nous fons europeus Next Generation.

El Pla té un pressupost de 9 milions d’euros anuals i s’estructura en 4 eixos d’actuació i 14 programes a executar a partir de la implicació i especialització de les entitats del territori i la creació d’aliances públicprivades. 

El primer eix gira entorn la retenció, consolidació i creixement de la indústria.  En aquest cas, les accions tenen a veure amb l’atracció i localització d’empreses; el suport a la reconversió industrial en sectors madurs o en afavorir a la reindustrialització de grans emplaçaments, entre d’altres.

El segon eix aborda la millora de la competitivitat i la sostenibilitat. Té l’objectiu d’enfortir l’ecosistema industrial de proximitat amb una eina d’intel·ligència artificial que augmenti les relacions b2b entre empreses, un sistema d’innovació obert amb espais de fabricació digital  i en l’ús i experimentació de nous materials, processos de fabricació i productes, i l’acceleració de la digitalització, el foment de la transició ecològica i l’economia circular. També contempla actuacions de reorientació professional i de la formació en competències emergents de la població activa afectada pels canvis industrials.

El tercer eix es centra en la millora de l’entorn. Aborda la modernització i transformació digital i sostenible dels parcs industrials, l’establiment i millora de noves mesures de fiscalitat local i de la simplificació administrativa i, finalment, l’impuls d’aliances empresarials i públicprivades pel desplegament de projectes motors i complementaris al Pla.

Finalment, l’últim eix té a veure amb el monitoratge del teixit industrial per a la presa de decisions, amb l’objectiu de disminuir el risc de les empreses en una fase de retrocés i identificar oportunitats de creixement intern o mitjançant la captació d’inversions.

La implicació i la cooperació de les empreses participant en els programes i col·laborant en el seu finançament és un eix transversal en tots ells i fonamental en el desenvolupament general de el pla.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Desenvolupament Econòmic i Ocupació

+
04-12-2023

L’Observatori comarcal publica l’avanç de les dades de l’atur del mes de novembre

30-11-2023

El Vallès Occidental posa en valor el territori com a seu d’esdeveniments i trobades corporatives

30-11-2023

144 persones i 19 empreses inscrites al Cicle Converses del Mercat de Treball celebrat a Barberà del Vallès i Montcada i Reixac amb diverses accions centrades en la indústria agroalimentària

27-11-2023

La Comunitat Vallès PAE creix amb les noves adhesions d’ajuntaments i d’entitats de gestió dels polígons de la comarca