Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Gent Gran

Al Vallès Occidental, la població major de 65 anys supera les 157.474 persones l’any 2020 i representava el 16,8% de la població total (937.508).

Dins dels majors de 65 anys, guanyen pes els trams d’edat més avançada, amb més de 85 anys. Actualment, el 2,6% de la població de la comarca (24.292 persones) es troba en aquesta franja d’edat. 

Dos de cada tres persones amb més de 85 anys són dones.

L’any 2033, la població de la comarca serà més envellida. El grup de menors de 16 anys passarà de ser el 18,5% del total de la població a ser el 14,5%, mentre que la població major de 65 anys haurà augmentat el seu pes d’un 16,4% a un 22,1%. No obstant això, el Vallès Occidental serà una de les comarques menys envellides de Catalunya.

Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental 

El Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental, vol ser un òrgan de consulta i participació de les entitats i associacions que tenen una tasca entorn als temes de la gent gran, la seva inclusió, protecció i promoció tant de les atencions assistencials com de les activitats participatives en la nostra comarca. Actualment s’està ultimant el Reglament del Consell i es constituirà formalment properament.

Projecte CUIDEM

Projecte destinat al col·lectiu de persones grans, per tal de poder millorar la protecció i l’atenció social de les persones de més de 85 anys i que ha de permetre detectar i donar resposta a l’aïllament i la solitud d’aquest col·lectiu i poder establir un protocol d’actuació. El projecte comarcal és fruit de les necessitats detectades en l’estudi d’Impacte de la COVID-19 a la ciutadania del Vallès Occidental i deriva del nou Pla d’Innovació per a la Protecció Social. El projecte s’ha desenvolupat el darrer trimestre de 2021 als municipis de Polinyà, Sentmenat, Rellinars, Ullastrell i Viladecavalls. 

Congrés de la Gent Gran 

Des del Consell Comarcal es realitza la gestió de tots els actes pre-congressuals  i post-congressuals del Congrés de la Gent Gran de Catalunya i la dinamització dels delegats i delegades de la comarca. 

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
29-03-2023

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa es converteix en el primer centre hospitalari que s’adhereix al projecte Recooperem de sostenibilitat alimentària

23-03-2023

El Consell Comarcal i els CAPs de Salut de la comarca treballen conjuntament pel benestar emocional i la prevenció de les conductes de risc entre el jovent

23-03-2023

Nova injecció de fons Next Generation a la comarca per a la inversió en tecnologia i sistemes d’informació que millorin la gestió dels serveis socials

22-03-2023

Representants dels 23 municipis de la comarca formen part del nou Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental constituït avui al Consell Comarcal