Buscador per paraules clau

Acció Social i Educació

Gent Gran

Al Vallès Occidental, la població major de 65 anys supera les 157.474 persones l’any 2020 i representava el 16,8% de la població total (937.508).

Dins dels majors de 65 anys, guanyen pes els trams d’edat més avançada, amb més de 85 anys. Actualment, el 2,6% de la població de la comarca (24.292 persones) es troba en aquesta franja d’edat. 

Dos de cada tres persones amb més de 85 anys són dones.

L’any 2033, la població de la comarca serà més envellida. El grup de menors de 16 anys passarà de ser el 18,5% del total de la població a ser el 14,5%, mentre que la població major de 65 anys haurà augmentat el seu pes d’un 16,4% a un 22,1%. No obstant això, el Vallès Occidental serà una de les comarques menys envellides de Catalunya.

Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental 

El Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental, vol ser un òrgan de consulta i participació de les entitats i associacions que tenen una tasca entorn als temes de la gent gran, la seva inclusió, protecció i promoció tant de les atencions assistencials com de les activitats participatives en la nostra comarca. Actualment s’està ultimant el Reglament del Consell i es constituirà formalment properament.

Projecte CUIDEM

Projecte destinat al col·lectiu de persones grans, per tal de poder millorar la protecció i l’atenció social de les persones de més de 85 anys i que ha de permetre detectar i donar resposta a l’aïllament i la solitud d’aquest col·lectiu i poder establir un protocol d’actuació. El projecte comarcal és fruit de les necessitats detectades en l’estudi d’Impacte de la COVID-19 a la ciutadania del Vallès Occidental i deriva del nou Pla d’Innovació per a la Protecció Social. El projecte s’ha desenvolupat el darrer trimestre de 2021 als municipis de Polinyà, Sentmenat, Rellinars, Ullastrell i Viladecavalls. 

Congrés de la Gent Gran 

Des del Consell Comarcal es realitza la gestió de tots els actes pre-congressuals  i post-congressuals del Congrés de la Gent Gran de Catalunya i la dinamització dels delegats i delegades de la comarca. 

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Acció Social i Educació

+
15-09-2022

El Vallès Occidental obté finançament de l’Agència de Residus de Catalunya per a l’expansió del projecte d’aprofitament alimentari Recooperem més enllà de l’àmbit escolar

13-09-2022

L’Observatori comarcal publica l’informe de beques menjador del curs 21-22 que constata que una de cada quatre famílies no va obtenir ajut de menjador tot i patir una situació de risc de vulnerabilitat

01-09-2022

1.366 alumnes utilitzaran aquest curs el Servei de Transport Escolar del Consell Comarcal per desplaçar-se als centres educatius de la comarca

31-08-2022

El curs escolar començarà amb 17.375 beques de menjador atorgades al Vallès Occidental, un 6’44% més que a l’inici del curs passat