Buscador per paraules clau

Desenvolupament Econòmic i Ocupació

Consells de la FP a la comarca

Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidental

La Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidental es constitueix, en el marc del Pacte per la Reindustrialització amb la voluntat d’abordar diferents objectius vinculats a la formació. Entre ells, elaborar i consensuar acords específics en relació a la situació de la formació professional, especialment del sector industrial. 

Objectius

  • Treballar coordinadament, entre agents i organismes de la comarca vinculats a la formació professional, per a multiplicar l’impacte de les actuacions que es porten a terme i optimitzar els recursos existents.
  • Elaborar i consensuar acords específics en relació a la situació de la formació professional, especialment del sector industrial.
  • Impulsar i dinamitzar accions conjuntes en temes d’interès compartit que tinguin més sentit abordar des d’una òptica comarcal
  • Potenciar la innovació en les polítiques de formació, a partir de la interacció i l’intercanvi de coneixement, i experiència entre el conjunt d’agents del territori català.
  • Anticipar tendències pel que fa a necessitats de formació de les empreses i del territori, dels recursos necessaris, dels interessos i inquietuds del potencial alumnat, etc. 
  • Avaluar i desplegar millores en els diferents instruments de gestió en relació a l’impuls i millora de la formació, sobretot, en relació a la vinculació centre, alumnat i empresa.

Està formada per:

  • Tots els signants del Pacte per a la Reindustrialització del Vallès Occidental
  • Generalitat de Catalunya: Departaments d’Educació i Departament de Treball
  • Institucions i entitats de la comarca que estiguin vinculades a la formació professional i que manifestin el seu interès d’adhesió

Consells Territorials d’FP

Els consells territorials d’FP són espais de participació, consulta, suport i assessorament compostos pels agents formatius, socials i econòmics de l’àmbit local, i tenen per objectiu fomentar i impulsar l’FP en un determinat territori, basant-se en els eixos prioritaris de la difusió de la informació, la prospectiva i l’orientació.

Al Vallès Occidental existeixen el Consell FP Rubí, el Consell FP Sabadell i el Consell FP Terrassa. 

CONSELL FP RUBÍ

Àmbit: local
Any constitució: 2012
Municipi: Rubí

Més Informació

CONSELL FP SABADELL

Àmbit: supralocal
Any constitució: 2002
Municipis: Rellinars, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls

Més Informació

CONSELL FP TERRASSA

Àmbit: supralocal
Any constitució: 2016
Municipis: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, La Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

Més Informació

En el marc dels 3 Consells de la Formació de la comarca, s’elabora cada any una fira d’orientació en la que el Consell Comarcal hi participa en el marc de la Mesa de la Formació pel treball:

Fira Orientació Rubí

Fira Orientació Sabadell

Fira Orientació Terrassa

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Desenvolupament Econòmic i Ocupació

+
27-06-2022

El Programa CuEme d’emprenedoria a l’escola 2021-22 que compta amb l’acompanyament del Consell Comarcal tanca el curs a Vacarisses i Viladecavalls

22-06-2022

El Consell Comarcal inicia un nou projecte d’impuls de la Fabricació Additiva per a PIMEs industrials

17-06-2022

Es presenta el nou sistema integrat FPcat als professionals d’orientació formativa i ocupacional del Vallès Occidental

17-06-2022

El Vallès Occidental treballa de forma conjunta per un canvi en les polítiques actives d’ocupació