Buscador per paraules clau
19 octubre 2022

L’obtenció de subvencions per la rehabilitació energètica d’habitatges desperta un gran interès a Palau-solità i Plegamans

L’Auditori de la Masia de Can Cortès de Palau-solità i Plegamans es va omplir aquest dimarts en la segona sessió informativa sobre els Ajuts per a la rehabilitació d'habitatges, organitzada pel Consell Comarcal, junt amb les oficines tècniques de rehabilitació, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. La sessió va despertar un gran interès i va permetre posar sobre la taula els avantatges i requisits de les convocatòries vigents.

En la xerrada hi va participar també el conseller de Territori del Consell Comarcal, Carles Rodríguez, qui va destacar l’oportunitat de les subvencions provinents dels fons europeus Next Generation per poder apostar per les energies renovables i per poder emprendre accions de rehabilitació.

El Consell Comarcal ha programat una tercera sessió (la primera es va fer a Castellar del Vallès) a Viladecavalls, el proper 8 de novembre. Tot i que es realitzi a Viladecavalls està oberta a tota la ciutadania del Vallès Occidental, és gratuïta i no necessita inscripció.

Actualment hi ha obertes diferents convocatòries europees per a la rehabilitació d’habitatges finançades amb fons Next Generation EU i que es poden sol·licitar a nivell particular. El Consell Comarcal les ha recollit en aquest espai del web.

S’han destinat per la convocatòria d’aquest any 2022 més de 57 milions d’euros del pressupost de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per tota Catalunya (a banda de Barcelona i l’àrea Metropolitana) distribuint-se en els tres programes. Es preveu el finançament d’obres d’actuacions de millora de l’eficiència energètica en els edificis i habitatges, i es poden complementar amb altres actuacions de rehabilitació, com la millora de l’accessibilitat, de la conservació, de la seguretat d’utilització i també actuacions que millorin els nivells ambientals i de la salut (com seria la retirada d’amiant).

Requisits i avantatges

Durant la xerrada es va informar sobre les subvencions existents, els requisits bàsics per accedir-hi i els avantatges que suposen. Les Oficines tècniques de rehabilitació van facilitar informació a través de la resposta a preguntes i casos pràctics, fet que va facilitar molt la comprensió del procés de petició i concessió dels ajuts. Podeu trobar tota la informació en el web Rehabilitar és estalviar. de les Oficines de Rehabilitació.

Els ajuts inclouen, entre d’altres, actuacions d’aïllament de finestres, sostres i façanes, o canvi d’aparells de climatització d’energies fòssils a renovables, plaques solars. Poden ser complementats amb intervencions de millora de l’accessibilitat.​ Un dels objectius., a part de l’eficiència energètica, és reduir el cost de les factures d’energia i fer-nos menys dependents de l’energia fòssil, per augmentar el valor del nostres habitatges i per millorar en sostenibilitat.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail