Buscador per paraules clau
15 juny 2022

El Consell Comarcal ofereix cinc tallers durant el mes de juliol per a esplais i centres de joves per treballar la igualtat, la convivència, el canvi climàtic i les competències digitals

Ja es poden sol•licitar les activitats que el Consell Comarcal ofereix per aquest estiu dirigides a infants, jove si ciutadania en general. Les activitats d’estiu volen donar continuïtat a la Guia d’Activitats Eductives comarcal més enllà del període acadèmic com a suport dels espais i centres de joves i altres d’educació informal per infants. Les activitats són gratuïtes i estan especialment pensades per als municipis petits, de menys de 20.000 habitants.

D’una banda, en l’àmbit de la igualtat i la interseccionalitat, es proposta un Taller d’educació per a la promoció de la igualtat i la prevenció del Bulling, pensat per a persones joves. L’objectiu del taller és reflexionar entorn els diferents tipus de discriminacions que poden patir les persones, promocionar la igualtat i lliurar-se d’estereotips, prejudicis i estigmes.

En l’àmbit de la cultura de la pau, es proposa el Taller de hip-hop Rimant Rumors. En aquest cas es presenta el hip-hop com una eina per mostrar la diversitat cultural, així com els seus orígens reivindicatius com a eina per a la transformació social. Amb aquest taller es vol sensibilitzar sobre els prejudicis i els rumor, donant als joves l’oportunitat d’expressar-se a través de llenguatges que els són familiars, com el ball i la música.

El canvi climàtic és un altre punt d’interès de les activitats d’estiu. Es aquest cas es proposen dues activitats. D’una banda, la proposta  El Repte Climàtic: perspectives i accions ecofeministres enfront el canvi climàtic.  Es tracta d’un taller participatiu que vol identificar les causes i conseqüències del canvi climàtic des d’una perspectiva ecofeminista i relacionar aquestes causes amb les violències masclistes.  D’altra banda, el Taller d’estiu d’energia solar, per sensibilitzar les persones adolescents i joves sobre els avantatges de les energies renovables en l’escenari d’emergència climàtica. També s’experimenta amb l’electricitat d’origen solar i es coneix el funcionament de l’autoconsum d’energia.

A l’àmbit de Noves tecnologies trobem l’activitat Aprenent a ser humans en l’era digital per generar una perspectiva crítica sobre la informació que rebem a l’era virtual per tal de despertar una consciència del rol de la virtualitat en la nostra vida personal. El taller explora com es construeix i com funciona la identitat en el món de les xarxes socials i vol abordar els riscos de les xarxes i alhora visibilitzar com el món virtual també pot ser una eina per treballar la resolució de conflictes.

Podeu consultar la guia completa i trobar l’enllaç per a inscripcions aquí.

També et pots descarregar la guia en format PDF:

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail