Buscador per paraules clau

Desenvolupament Econòmic i Ocupació

Activitat comercial

Una oferta atractiva, que doni resposta a les demandes i necessitats de la ciutadania alhora que actua com a element de cohesió social té com a repte el seu desenvolupament per configurar espais comercials competitius en cada municipi.

Què s’ofereix?

Professionalització i apoderament de les Associacions de comerç

Posar èmfasi en el foment i suport de l’associacionisme en favor de la promoció i dinamització d’activitat de forma col·laborativa en àrees comercials urbanes, tant per donar suport a l’activitat específica de cada negoci com per a promocionar i acompanyar l’activitat col·lectiva i compartida. 

S’aposta per l’existència d’associacions de comerç i que aquestes siguin representatives, tinguin una capacitat d’acció suficient i de qualitat.

El 2021 s’ha fet un treball per identificar les associacions comercials de la comarca i conèixer aspectes relacionats amb les característiques generals, les dinàmiques de funcionament i comunicació, la gestió i el nivell de professionalització, el tipus de serveis i les condicions de prestació, així com el nivell de digitalització. També s’han registrat interessos i idees de millora que han servit per apuntar reptes i propostes d’acció. La informació es pot consultar en l’informe i de forma resumida en l’Inforesum.

Jornades i Sessions tècniques

Espais de reflexió i networking obertes a diferents professionals segons la temàtica, que permeten l’accés a informació, a dades de l’activitat a la comarca, l’anàlisi de recursos i el debat sobre necessitats i oportunitats entorn al tema de treball.

Jornada Tècnica: Com reballar per a l’ocupació de locals en pobles i ciutats?

Abordem amb aquesta jornada l’ocupació dels locals buits com a eix vertebrador de la dinamització comercial i social en els municipis, tot potenciat i aprofitant una oferta de proximitat amb valors. Pots trobar més informació i fer les inscripcions en aquest enllaç.

Adreçada a:

  • Personal tècnic de dinamització comercial, urbanisme, promoció de l’emprenedoria… d’ajuntaments i organitzacions empresarials
  • Representants del comerç
  • Professionals d’immobiliàries

Informació i indicadors d’activitat

Informacions i coneixement de la realitat comercial local i global per avançar en estratègies de dinamització competitiva així com de prevenció i ocupació de locals buits, es treballa en el registre d’informació que permeti l’anàlisi i la comparativa.

Mapa del comerç del Vallès Occidental 2021

Informe que proporciona una visió sobre l’estructura del teixit comercial, amb la presentació dels principals indicadors de salut comercial que permet tenir una visió de conjunt i incorporar una visió comparativa.

El document inclou la presentació d’indicadors per a cada municipi i una visió dels 20 eixos comercials considerats més rellevants de la comarca.

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail

Notícies Desenvolupament Econòmic i Ocupació

+
27-06-2022

El Programa CuEme d’emprenedoria a l’escola 2021-22 que compta amb l’acompanyament del Consell Comarcal tanca el curs a Vacarisses i Viladecavalls

22-06-2022

El Consell Comarcal inicia un nou projecte d’impuls de la Fabricació Additiva per a PIMEs industrials

17-06-2022

Es presenta el nou sistema integrat FPcat als professionals d’orientació formativa i ocupacional del Vallès Occidental

17-06-2022

El Vallès Occidental treballa de forma conjunta per un canvi en les polítiques actives d’ocupació