Buscador per paraules clau
09 novembre 2022

Viladecavalls acull una nova sessió per a donar a conèixer els ajuts per a la rehabilitació energètica d’habitatges entre la població

Aquest dimarts Viladecavalls ha acollit una nova sessió informativa sobre els ajuts per a la rehabilitació energètica d'habitatges entre la ciutadania. Aquesta ha estat la tercera sessió, organitzada pel Consell Comarcal, junt amb les oficines tècniques de rehabilitació, en col·laboració amb l’Ajuntament de Viladecavalls. La sessió va despertar un gran interès i va permetre posar sobre la taula els avantatges i requisits de les convocatòries vigents.

L’alcaldessa de Viladecavalls va ser l’encarregada d’obrir la sessió. En la xerrada hi va participar també el conseller de Territori del Consell Comarcal, Carles Rodríguez, qui va destacar l’oportunitat de les subvencions provinents dels fons europeus Next Generation per poder apostar per les energies renovables i per poder emprendre accions de rehabilitació.

Actualment hi ha obertes diferents convocatòries europees per a la rehabilitació d’habitatges finançades amb fons Next Generation EU i que es poden sol·licitar a nivell particular. El Consell Comarcal les ha recollit en aquest espai del web.

S’han destinat per la convocatòria d’aquest any 2022 més de 57 milions d’euros del pressupost de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per tota Catalunya (a banda de Barcelona i l’àrea Metropolitana) distribuint-se en els tres programes. Es preveu el finançament d’obres d’actuacions de millora de l’eficiència energètica en els edificis i habitatges, i es poden complementar amb altres actuacions de rehabilitació, com la millora de l’accessibilitat, de la conservació, de la seguretat d’utilització i també actuacions que millorin els nivells ambientals i de la salut (com seria la retirada d’amiant).

Requisits i avantatges

Durant la xerrada es va informar sobre les subvencions existents, els requisits bàsics per accedir-hi i els avantatges que suposen. Les Oficines tècniques de rehabilitació van facilitar informació a través de la resposta a preguntes i casos pràctics, fet que va facilitar molt la comprensió del procés de petició i concessió dels ajuts. Podeu trobar tota la informació en el web Rehabilitar és estalviar. de les Oficines de Rehabilitació.

Els ajuts inclouen, entre d’altres, actuacions d’aïllament de finestres, sostres i façanes, o canvi d’aparells de climatització d’energies fòssils a renovables, plaques solars. Poden ser complementats amb intervencions de millora de l’accessibilitat.​ Un dels objectius., a part de l’eficiència energètica, és reduir el cost de les factures d’energia i fer-nos menys dependents de l’energia fòssil, per augmentar el valor del nostres habitatges i per millorar en sostenibilitat.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail