Buscador per paraules clau
01 desembre 2022

Oberta la convocatòria per a la concessió d’ajudes per actuacions d’accessibilitat a l’habitatge per a persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència a Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria per a la concessió d'ajudes per actuacions d'accessibilitat a l'habitatge per a persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència. El termini és obert del 29 de novembre de 2022 al 31 de gener de 2023. Les obres han d’estar iniciades a partir de febrer del 2020 i finalitzades el 31 de març del 2023.

S’hi poden acollir actuacions d’accessibilitat universal en les zones comunes dels edificis d’habitatges i també en l’interior dels habitatges.

Zones comunes d’edificis

La subvenció serà del 75% del pressupost protegible. Hi haurà ajudes addicionals que cobriran fins el 100% de l’import per a propietaris o usufructuaris d’habitatges que acreditin situació de vulnerabilitat econòmica.

Entre les actuacions en zones comunes dels edificis d’habitatges hi ha la instal·lació de nous ascensors o altres dispositius per a l’accessibilitat de l’immoble o adequació dels existents amb la mateixa finalitat; dispositius per millorar l’accessibilitat en serveis i zones comunes com ara jardins, piscines i altres similars; la instal·lació de productes de suport a l’audició o altres dispositius que garanteixin la comunicació visual, auditiva i bidireccional amb l’exterior per a casos d’emergència i atrapament; elements d’ informació, comunicació o d’avís per permetre orientació en escales i ascensors, entre d’altres.

Interior dels habitatges

La subvenció serà del 100% del pressupost protegible, amb un topall de 6.000 euros per habitatge. Aquest límit es podrà ampliar en alguns casos, fins a 10.000 euros si a l’habitatge hi resideix una persona amb discapacitat legalment reconeguda igual o superior al 75% amb barem de mobilitat reduïda. En el cas que a l’habitatge resideixi una persona amb dependència degudament reconeguda, el límit de subvenció màxima atorgable es podrà ampliar fins a 15.000 euros.

En quant a les actuacions en interior d’habitatges, van des de la instal·lació d’ascensors, salva-escales, rampes o d’altres dispositius, així com la seva adaptació a la normativa sectorial corresponent, fins a altres instal·lacions d’avís, comunicació o d’altres per afavorir l’autonomia personal de gent gran, persones amb discapacitat i/o en situació de dependència.

Podeu trobar aquí més informació.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail