Buscador per paraules clau
23 març 2023

Nova injecció de fons Next Generation a la comarca per a la inversió en tecnologia i sistemes d’informació que millorin la gestió dels serveis socials

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha rebut una nova subvenció de fons europeus Next Generation pel projecte “Digitalització al servei de les persones”. El projecte vol contribuira la millora i transformació dels models de gestió dels serveis socials, amb inversió en tecnologia i sistemes d'informació que millorin la gestió i permetin transformar els actuals models d'intervenció. Està finançat amb 204.502 euros en el marc de la convocatòria de de subvencions del Departament de Drets Socials del Pla de recuperació, transformació i resiliencia.

Aquest és el quart projecte del Consell Comarcal que ha rebut finançament dels fons de recuperació, sumant més de 2 milions d’euros atorgats.

El projecte “Digitalització al servei de les persones” s’executarà fins a 2025. Contempla un conjunt d’eines que permetin avançar cap a una millor gestió a partir de la digitalització i simplificació dels processos de planificació, atenció, seguiment i avaluació de les polítiques socials comarcals. També millorarà i simplificarà els tràmits administrativa associats a la gestió dels serveis reduint el temps de gestió dels professionals dels serveis socials i millorant l’atenció directa a les persones.

D’una banda es vol treballar per la millora dels tràmits amb la creació d’un sistema centralitzat de gestió de documents signats digitalment que permeti simplificar la gestió administrativa i que permeti l’automatització del procés administratiu de recull de signatura, d’enviament, registre i arxiu en coherència amb altres sistemes d’informació i gestió d’expedients del Consell Comarcal.

Tot i que l’objectiu és cobrir tots els tràmits de signatura, l’any 2023 es preveu portar a terme una fase inicial de prova centrada en els següents documents: Programa Individual Atenció (PIA), Plans de millora i compromisos socioeducatius i compareixences, i implementar-ho després en la resta de documents que actualment encara es fan amb paper. 

El projecte també preveu la digitalització del Servei d’Atenció a la infància i l’adolescència en totes les seves vessants (recollida, seguiment, avaluació i planificació) per tal de simplificar-la i agilitzar-la avançant cap a un sistema integral d’informació que faciliti la tasca dels professionals. Un altre àmbit d’actuació serà la modernització i digitalització del Servei de Traducció i interpretació (SeTI) amb l’actualització del sistema de gestió.

En aquesta convocatòria es van presentar 87 projectes, dels quals s’han aprovat 21 segons la resolució provisional i només 7 són d’ens locals a Catalunya: sis ajuntaments i el Consell Comarcal del Vallès Occidental és l’únic ens comarcal que ha rebut finançament.

Podeu consultar tots el projectes del Consell Comarcal amb finançament Next Generation en aquest enllaç.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail