Buscador per paraules clau
15 juliol 2022

El nivell de cobertura de les prestacions per desocupació són similars a les prèvies a la pandèmia, segons l’informe publicat per l’Observatori del Vallès Occidental

L’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet públic l’Informe de Prestacions per desocupació al Vallès Occidental del primer semestre de 2022, donant a conèixer que el 60,7% de les persones aturades a la comarca són beneficiàries d’una prestació per desocupació, xifra similar a les prèvies a l’esclat de la pandèmia. Així i tot, aquest indicador marca més de 4 punts per sobre del registrat el semestre anterior (56,6%) i, aproximadament, un punt per sota de la mitjana provincial (61,9%).

A 31 de desembre de 2021 estaven vigents a la comarca 27.104 prestacions per desocupació, el que suposa un increment de l’1,6% respecte a les que hi havia al semestre anterior (26.681, el desembre de 2021).

El nivell de cobertura de les prestacions per desocupació a la comarca presenta una de les xifres més similars a les prèvies a l’esclat de la pandèmia. De totes maneres, el nombre de prestacions, encara queda molt lluny de les registrades abans de la crisi de 2008 i durant la primera fase d’aquesta, quan el nivell de cobertura se situava per sobre del 70%.

A escala municipal, 6 dels 23 municipis del Vallès Occidental estan per sota de la mitjana de cobertura comarcal (60,7%), entre ells les ciutats de Sabadell (58,1%) i Terrassa (56,1%).

El 33,6% de les persones desocupades reben una prestació contributiva (incloses les d’ERTO), el 25% prestacions de caràcter assistencial, i el 2,1%, són persones beneficiàries del programa de renda activa d’inserció.

Les regulacions legislatives dels expedients de regulació temporal d’ocupació -a partir de l’impacte de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19- han afectat la dinàmica de l’ocupació i l’atur, impactant de manera directa sobre el sistema de prestacions. L’evolució desfavorable del mercat de treball iniciada el març de 2020 es va prolongar fins a finals del primer trimestre de 2021, moment en què canvia la tendència negativa per la reactivació progressiva de l’activitat.

Informe prestacions per desocupació juny 2022

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail