Buscador per paraules clau
15 març 2018

Les entitats signatàries de l’Acord Vallès Circular es reuneixen per definir propostes i prioritats d’actuació per al 2018

Aquesta setmana s’han reunit els representats de les entitats signatàries de l’Acord Vallès Circular per compartir iniciatives i definir el Pla de Treball pel 2018, que inclou propostes i prioritats d’actuació. La sessió celebrada al Consell Comarcal del Vallès Occidental, ha comptat amb la participació activa dels assistents, que comparteixen la voluntat d’impulsar el Vallès Circular com a estratègia per transformar el model de consum i producció a la comarca, assolint beneficis econòmics i millores en la qualitat de vida i l’impacte en el medi ambient.

En la primera part de la sessió, les persones participants han presentat les actuacions de suport a l’Economia Circular que estan actualment en marxa a la comarca o previstes per l’any 2018.

En la segona part, s’ha fet un treball col·laboratiu per identificar reptes i barreres, i avançar en la generació de propostes per concretar el Pla de Treball Vallès Circular 2018. El debat ha girat al voltant de 5 eixos, entorn els quals es definirà el Pla de Treball: sensibilització i promoció, suport en la implementació en el teixit productiu i PAEs, promoció de nous models de consum en administració pública i en la ciutadania, emprenedoria i ocupació entorn l’economia circular i, per últim, el treball en xarxa.

La sessió ha permès l’establiment de contactes i sinergies entre les entitats assistents facilitant l’intercanvi d’informacions i interessos que recolzen el treball en xarxa de futurs projectes, un element clau per avançar conjuntament cap a un nou model econòmic més competitiu i sostenible.

Acord Vallès Circular

L’Acord Vallès Circular és un acord de caràcter territorial signat el juny de 2017 per les entitats comarcals, els alcaldes i alcaldesses de la comarca i els representants d’entitats que juguen un paper clau en el procés per incorporar els principis de l’economia circular en les polítiques de desenvolupament econòmic, social i ambiental (universitats, centres de recerca, organitzacions empresarials…). S’entén com una oportunitat per transformar el model de consumir i de produir, articulant processos de millora competitiva en les empreses i de desenvolupament social que limitin l’impacte en el medi ambient. Aquest acord compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Aquesta iniciativa reflecteix el compromís i la voluntat de l’administració i dels agents privats d’assumir la seva responsabilitat en la superació de l’actual model econòmic que, basat en “produir, utilitzar i tirar”, es mostra insostenible a mig i llarg termini. I per treballar per la implementació de l’economia circular, que posa l’èmfasi en l’ús sostenible dels recursos, amb la reutilització, la reparació i l’increment del reciclatge com a mesures per allargar al màxim el temps de vida de productes, materials o energia i obtenir beneficis, tant ambientals com econòmics i socials.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail