Buscador per paraules clau
14 juny 2022

Ens locals i associacions i entitats de polígons comparteixen reptes i propostes per millorar els polígons industrials del Vallès Occidental 

El Consell Comarcal amb la col•laboració de l’Ajuntament de Terrassa ha celebrat aquest dilluns al Parc Audiovisual de Catalunya la jornada de treball “Associacions i entitats de gestió als polígons: vectors claus de competitivitat”. Hi van participar una cinquantena de persones, com a representants del teixit empresarial, d’ajuntaments de la comarca i d’altres entitats i administracions.

En l’obertura de l’acte, la tinenta alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la ciutat de Terrassa, Núria Marin, va destacar la importància del Vallès Occidental en relació a la concentració industrial i, per tant, dels polígons d’activitat econòmica, i la necessitat de treballar de forma concertada amb tots els agents implicats actuacions de millora, des de la dimensió local i comarcal.

Així mateix, el conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic i Local del Vallès Occidental i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés,  va ressaltar el treball proactiu que es fa des del Pacte per la Reindustrialització per a la dinamització i preservació dels espais industrials i el paper imprescindible que tenen les associacions d’empreses i entitats de gestió per tal de desenvolupar aquestes accions.

Els serveis tècnics del Consell Comarcal van presentar un avanç de l’informe sobre la cooperació als polígons industrials del Vallès occidental i una proposta d’actuacions. Aquest informe s’ha elaborat a partir de 47 entrevistes a presidents d’associacions i/o gestors d’entitats realitzades entre el gener i abril de 2022. Entre d’altres, els principals resultats de l’informe són l’actualització del llistat d’associacions i entitats de gestió a la comarca a un total de 49, la meitat de les quals, unes 25 correspon a associacions, unes 23 són juntes de conservació i 1 junta de compensació.

La jornada també va comptar amb les intervencions de cinc presidents i gestors d’associacions que han il·lustrat alguns dels principals reptes i preocupacions que afronten, com per exemple, la gestió de residus banals, l’obtenció d’inversions públiques, la convivència entre la indústria i la ciutadania en general, l’impuls de l’associacionisme empresarial i les relacions amb l’administració.

La jornada va concloure amb la presentació a càrrec de representants de PIMEC, CECOT, Centre Metal·lúrgic i l’UPIC de les conclusions de quatre taules de treball realitzades prèviament i centrades en qüestions com energia i residus, serveis i modernització, cooperació público-privada i promoció i dinamització dels entorns industrials. Aquestes conclusions serviran per a l’elaboració d’una xarxa de cooperació estable entre representants públics i privats vinculats als polígons industrials i l’inici de noves i diferents accions i projectes al llarg dels propers mesos. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail