Buscador per paraules clau
04 octubre 2022

Els ajuts per a la rehabilitació d’habitatges desperten un gran interès en la 1a sessió informativa. Properament noves sessions a Palau-solità i Plegamans i Viladecavalls

Més de 100 persones van omplir la Sala Auditori del Mirador de Castellar del Vallès aquest dilluns en la primera sessió informativa sobre els Ajuts per a la rehabilitació d'habitatges, organitzada pel Consell Comarcal, junt amb les oficines tècniques de rehabilitació. La sessió va despertar un gran interès i va permetre posar sobre la taula els avantatges i requisits de les convocatòries vigents. El Consell Comarcal ja ha programat dues sessions més: una a Palau-solità i Plegamans i una altra a Viladecavalls.

Actualment hi ha obertes diferents convocatòries europees per a la rehabilitació d’habitatges finançades amb fons Next Generation EU i que es poden sol·licitar a nivell particular. El Consell Comarcal les ha recollit en aquest espai del web. S’han destinat per la convocatòria d’aquest any 2022 més de 57 milions d’euros del pressupost de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per tota Catalunya (a banda de Barcelona i l’àrea Metropolitana) distribuint-se en els tres programes. Es preveu el finançament d’obres d’actuacions de millora de l’eficiència energètica en els edificis i habitatges, i es poden complementar amb altres actuacions de rehabilitació, com la millora de l’accessibilitat, de la conservació, de la seguretat d’utilització i també actuacions que millorin els nivells ambientals i de la salut (com seria la retirada d’amiant).

Més de 100 persones en la primera sessió informativa

Dilluns a la tarda es va fer la primera de diferents sessions informatives que aniran recorrent la comarca. La sessió va despertar un gran interès entre la ciutadania de Castellar del Vallès i les poblacions veïnes. Durant la xerrada es va informar sobre les subvencions existents, els requisits bàsics per accedir-hi i els avantatges que suposen. Les Oficines tècniques de rehabilitació van facilitar informació a través de la resposta a preguntes i casos pràctics, fet que va facilitar molt la comprensió del procés de petició i concessió dels ajuts. Podeu trobar tota la informació en el web Rehabilitar és estalviar. de les Oficines de Rehabilitació.

El president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, va parlar de “l’oportunitat que suposen aquests ajuts per a la rehabilitació, especialment quan es tingui en compte la millora de l’eficiència energètica dels habitatges”. “Una oportunitat de finançament, de reduir el cost de les factures d’energia i fer-nos menys dependents de l’energia fòssil, per augmentar el valor del nostre habitatge i per millorar en sostenibilitat”. Des del Consell Comarcal també es va explicar el suport que es dona des dels ajuntaments i des del mateix Consell, a través de l’Oficina comarcal de Rehabilitació.

Podeu consultar a continuació la documentació presentada a la sessió:

Noves sessions informatives a Palau-solità i Plegamans i a Viladecavalls

Ja s’han programat dues sessions més per les properes setmanes: a Palau-solità i Plegamans i a Viladecavalls. Les sessions són gratuïtes i no necessiten inscripció prèvia. Tot i realitzar-se en aquests municipis, estan obertes a ciutadania de tota la comarca.

No es descarta que properament es plantegin noves ubicacions.

Les sessions programades són:

  • 18 d’octubre: Palau-solità i Plegamans,  a les 18 hores, a la Sala Auditori de Can Cortès (Avinguda del Camí Reial, 56).
  • 8 de novembre: Viladecavalls, a les 18 hores, a l’Auditori de l’Escola de música Pau Casals, (Plaça Coronel Busquets,1).

Oficina comarcal de rehabilitació

L’Oficina Comarcal de Rehabilitació del Consell Comarcal del Vallès Occidental és un instrument al servei del conjunt de la ciutadania, per tal de facilitar la gestió dels ajuts destinats a la rehabilitació d’habitatges, amb l’objectiu que el màxim nombre de famílies es pugui beneficiar dels fons Next Generation, com a mesura de sostenibilitat ambiental i de lluita contra la despesa energètica.

Els ajuts inclouen, entre d’altres, actuacions d’aïllament de finestres, sostres i façanes, o canvi d’aparells de climatització d’energies fòssils a renovables. Poden ser complementats amb intervencions de millora de l’accessibilitat.​

Des de l’Oficina Comarcal de Rehabilitació s’ofereix informació i assessorament sobre els ajuts convocats i es revisa la documentació tècnica per a la tramitació de les sol·licituds de subvenció.

El Consell Comarcal ha signat un conveni de col·laboració amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya per a la implementació de l’Oficina Comarcal de Rehabilitació.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail