Buscador per paraules clau
22 juny 2022

El Consell Comarcal inicia un nou projecte d’impuls de la Fabricació Additiva per a PIMEs industrials

El Consell Comarcal ha iniciat un nou Projecte per impulsar l’apropament de la fabricació additiva a les PIMEs industrials al Vallès Occidental. El projecte inclou diferents línies d’acció per facilitar noves eines i recursos que accelerin la immersió en la tecnologia i que promogui l’adaptació progressiva a noves innovacions per part de les empreses. Aquest projecte compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona a través de la convocatòria de Projectes Experimentals de suport al teixit productiu del seu Catàleg de Serveis.

El projecte s’ha presentat en el marc del Brunch d’Innovació del Hub b30, centrat en Impressió 3D: Del prototipatge a la fabricació industrial coorganitzat entre el Parc de Recerca de la UAB i el Consell Comarcal del Vallès Occidental divendres passat. La trobada es va desenvolupar a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual  de l’UPC de Terrassa, amb l’objectiu de tractar els principal reptes que suposa la integració de la tecnologia i les noves tendències de la fabricació additiva per les empreses.

La sessió va comptar amb la participació d’agents que ofereixen serveis de suport a les PIMEs per a la implantació de la tecnologia en els seus  processos i productes a través de diferents actuacions específiques, com son HP, Optimus 3D i la pròpia UPC a través de programes empresa-universitat.

Especialització i coneixement

Les activitats que es desenvoluparan en l’àmbit de la difusió i la sensibilització, inclouran la realització d’entrevistes in company (per donar a conèixer les avantatges, tipologies i beneficis de la impressió 3D), tours especialitzats a fires tecnològiques de referència com FORMNEXT 2022 que tindrà lloc del 15 al 18 de novembre a Frankfurt o  la formació específica en fabricació additiva metàl·lica amb la realització de visites a empreses de referència (HP, Renishaw, BCN 3D Technologies).

El projecte també ofereix assessorament especialitzat de 20 hores de durada, per poder detectar reptes i identificar oportunitats d’aplicacions de la impressió 3D de forma personalitzada. A partir de diferents sessions de conceptualització, ideació i disseny s’elaborarà un prototip que s’avaluarà la seva viabilitat d’implementació per a la validació definitiva.

Les empreses també podran rebre acompanyament per poder incorporar espais d’innovació corporatius vinculats a la tecnologia. En aquest cas, per facilitar la integració de la impressió 3D dintre de les PIMEs interessades, s’ofereix un assessorament individualitzat de 15 hores a través d’entrevistes individuals i sessions grupals, per a la definició d’un pla d’acció que concreti les fases de desenvolupament d’espais propis. Paral·lelament, les empreses participants podran rebre formació i capacitació dels seus equip de treball per l’ús de la tecnologia i maquinari.

Les diferents activitats rebran el suport i l’assistència tècnica de la Fundació CIM UPC, la Xarxa de laboratoris de L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i el Fab Lab Sant Cugat. I les empreses podran participar de les diferents activitats fins el 15 de desembre del 2022. Per rebre més informació del projecte podeu contactar a través del correu: canetcc@ccvoc.cat

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail