Buscador per paraules clau
22 setembre 2022

El Consell Comarcal i les Oficines tècniques de rehabilitació d’arquitectes i d’administració de finques informen sobre els Ajuts per a la Rehabilitació en sessions a Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Viladecavalls

Actualment hi ha obertes diferents convocatòries europees per a la rehabilitació d’habitatges. Es tracta de convocatòries que es financen amb fons Next Generation EU que fan referència a ajuts d’eficiència energètica en diferents tipus d’edificis i que es poden sol·licitar a nivell particular. Per tal de poder informar la ciutadania, el Consell Comarcal, junt amb les Oficines tècniques de rehabilitació, han organitzat diferents jornades divulgatives.

Les primeres sessions es faran a Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Viladecavalls. Són gratuïtes i no necessiten inscripció prèvia. Tot i realitzar-se en aquests tres municipis, estan obertes a ciutadania de tota la comarca. No es descarta que properament es plantegin noves ubicacions.

Durant la xerrada s’informarà sobre les subvencions existents, els requisits bàsics per accedir-hi i els avantatges que suposen. Es comptarà amb una presentació per part de les Oficines tècniques de rehabilitació: “Informació sobre els requisits bàsics, els avantatges i el procediment de sol·licitud i tramitació, dels fons de rehabilitació Next Generation. Casos pràctics”. També des del Consell Comarcal s’explicarà el suport que es dona des dels ajuntaments i des del mateix Consell, a través de l’Oficina comarcal de Rehabilitació.

Les sessions programades són les següents:

També es preveu realitzar una sessió a Viladecavalls aquesta tardor.

Oficina comarcal de rehabilitació

L’Oficina Comarcal de Rehabilitació del Consell Comarcal del Vallès Occidental és un instrument al servei del conjunt de la ciutadania, per tal de facilitar la gestió dels ajuts destinats a la rehabilitació d’habitatges, amb l’objectiu que el màxim nombre de famílies es pugui beneficiar dels fons Next Generation, com a mesura de sostenibilitat ambiental i de lluita contra la despesa energètica.

Els ajuts inclouen, entre d’altres, actuacions d’aïllament de finestres, sostres i façanes, o canvi d’aparells de climatització d’energies fòssils a renovables. Poden ser complementats amb intervencions de millora de l’accessibilitat.​

Des de l’Oficina Comarcal de Rehabilitació s’ofereix informació i assessorament sobre els ajuts convocats i es revisa la documentació tècnica per a la tramitació de les sol·licituds de subvenció.

El Consell Comarcal ha signat un conveni de col·laboració amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya per a la implementació de l’Oficina Comarcal de Rehabilitació.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail