Buscador per paraules clau
05 febrer 2019

Vuit estudiants guanyen el concurs “Piula contra la violència masclista” i l’Institut Castellar del Vallès s’emporta el premi col•lectiu amb 146 piulades

La sisena edició de la campanya de sensibilització “Piula contra la violència masclista” ha rebut un total de 1.062 piulades, de les quals 595 han optat a concurs. La iniciativa es promou des del Consell Comarcal del Vallès Occidental entorn el 25 de novembre per commemorar el Dia Internacional per l'Eradicació de la Violència Masclista, i té com a objectiu la conscienciació del col•lectiu jove de la comarca contra la violència masclista. Aquesta tarda el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez ha lliurat els premis a les estudiants guanyadores.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez ha destacat aquesta tarda la importància de sensibilitzar a la ciutadania per una comarca lliure de violències :“Volem posar també el nostre gra de sorra en una tasca que va més enllà de la nostra administració. Una tasca global, que hem de fer com a societat.

Ignasi Giménez també ha parlat sobre els dos casos de violacions que s’han produït a la comarca: “Malauradament, vivim uns dies convulsos a la nostra comarca en relació a la violència masclista. Aquest cap de setmana ha estat tràgic: hem conegut dues violacions a la comarca la mateixa nit: a Sabadell i a Sant Cugat. I totes dues en públics molt joves, estem parlant de joves de 18 i de 16 anys.

Giménez ha afegit: “Davant aquest fet no podem restar impassibles. Mostrem la nostra condemna més ferma a qualsevol tipus de violència envers les dones i qualsevol agressió masclista. Al Vallès Occidental volem tolerància, respecte i convivència. Seguirem combatent les agressions i treballant i lluitat per una comarca lliure de violències masclistes. Però també ens hem de preguntar què està fallant. Què estem fent malament com a societat perquè estem anant enrere”.  Per últim, ha conclòs: “Estem assistint a una xacra que està impactant en els més joves i això ens preocupa”.

A continuació s’ha fet l’entrega de premis del concurs de piulades “@PiulaVallesOcc per una vida lliure de violències”. Dins la categoria júnior, de 14 a 17 anys, la guanyadora en primera posició ha estat Pau López Cedó, de 15 anys i estudiant de l’Institut Les Vinyes, que ha escrit “Jo no sé si influencio, però quan veig masclisme, vaig i ho canvio”. Ha estat obsequiada amb una tablet.

Dins la categoria jove, de 18 a 30 anys, el primer premi ha estat per Pepa Garcia, de 21 anys de Terrassa, amb la piulada “El meu cos no necessita els teus comentaris, només li cal el teu respecte”. Ha rebut com a obsequi una tauleta.

En la categoria sènior, de 31 anys i més, Josep del Río de l’Institut Mont Perdut (Terrassa) s’ha emportat el primer premi amb la frase “Sempre em col·loco al costat de les meves companyes, mai davant. A la vida i arreu”.

També s’ha fet entrega de guardons a les persones amb les millors piulades de cada centre educatiu. Les persones guanyadores, que han rebut com a obsequi un altaveu portàtil, han estat:

–         Carla Fernández Jurado, de 16 anys, de l’Institut Mont Perdut de Terrassa amb la frase “La ropa que llevemos no mide el respeto que merecemos”. El seu centre ha participat amb 78 piulades.

–         Antonio Arrabal del Rey, de 14 anys, de l’Institut Cavall Bernat de Terrassa amb la frase “Tu pots fer que en el conte, caperucita es mengi al llop”. El centre ha introduït 83 piulades.

–         Laura Rubio Urpina, de 16 anys, de l’Institut Polinyà estudiant, amb la frase “Jo piulo no davant d’una injustícia acceptada”. El seu centre ha participat amb 80 piulades.

–         Erika Ramos Navarro, de 16 anys, de l’Institut Jonqueres estudiant, amb la frase “Estar en una relació no és sinònim d’estar a la presó”. El centre ha introduït 45 piulades.

–         Clàudia Sallas Ferrando, de 15 anys, de l’Institut Castellar, amb la frase “La llibertat comença a les cases, canviem l’educació per trobar la solució”. El seu institut ha participat amb 146 piulades.

Pel que fa a la categoria col·lectiva, s’ha premiat a l’Institut d’Educació Secundària Castellar del Vallès per haver estat el centre més participatiu en la sisena edició de la campanya “Piula”, amb un total de 146 piulades. El premi en aquesta categoria és un xec regal de 300 euros per bescanviar a l’Abacus.

Concurs de piulades “@PiulaVallesOcc per una vida lliure de violències”

El concurs es va realitzar entre els mesos de novembre i desembre del 2018, i hi han participat 18 centres educatius de 12 municipis de la comarca (Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls). En total, han participat 1.011 persones, 525 de les quals són dones, 475 homes i 11 persones sense gènere especificat.

Actuacions de la Campanya “Piula”

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez s’ha mostrat positiu davant els resultats de les actuacions que s’han dut a terme en el marc de la Campanya Piula:

–         En el  marc del Concurs Piula s’han impartit 40 tallers a instituts. Aquests tallers s’han realitzat als centres de secundària de la comarca per assolir l’objectiu d’un canvi sociocultural que afavoreixi les relacions interpersonals igualitàries i lliures de violències. En aquests s’han tractat temes com per exemple, l’amor romàntic, les formes de la violència de gènere, la diversitat sexual, la sexualitat, l’assetjament a les xarxes, entre d’altres, tot dirigit a prevenir les violències masclistes i promoure unes relacions lliures de violència. Els tallers s’han realitzat a 8 municipis de la comarca (Badia del Vallès, Castellbisbal, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Quirze del Vallès, Vacarisses i Viladecavalls). Han participat un total de 902 persones als tallers,  445 nois, 455 noies i 2 persones sense gènere especificat.

–         A més a més, s’han iniciat a finals de 2018 els tallers coeducatius a infantil i primària, amb la finalitat d’assolir una societat més justa, igualitària i sense violències. Els tallers a infantil i primària s’han realitzat a 5 municipis (Badia del Vallès, Polinyà, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls), en total 28 tallers. En aquests tallers hi han assistit un total de 525 d’infants, 285 noies i 240 nois.

Finalment, ha volgut agrair la implicació dels centres educatius de la comarca: “Els volem traslladar que seguim a la seva disposició per oferir aquestes accions formatives de vital importància pel nostre jovent”.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail