Buscador per paraules clau
24 abril 2023

Una iniciativa per a millorar els habitatges de la gent gran amb dependència i dues propostes per la salut emocional, projectes seleccionats en l’edició 2023 dels Pressupostos participatius

Ja es coneixen quins seran els tres projectes que s’executaran en el marc de l’edició 2023 dels Pressupostos participatius del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Els tres projectes més votats pel personal de la institució han estat “Tallers de psicodansa integrativa per a la salut integral”, “Buscant el benestar col·lectiu” i “La gent gran, enlloc com a casa”. Els tres projectes es desenvoluparan durant aquest any, amb la implicació dels equips que els han promogut. Es tracta d’accions que tindran un impacte tant extern com intern a la institució. En aquesta edició s’han presentat sis propostes de les quals se n’han escollit tres pel propi personal del Consell.

Els dos primers projectes seleccionats tenen a veure amb la salut mental.  L’any 2020, unes 94.000 persones treballadores van estar de baixa per ansietat o depressió a Catalunya, però només 112 casos van ser atribuïts formalment a qüestions laborals. Així mateix, a Catalunya, 1 de cada 4 persones té o desenvoluparà un trastorn mental al llarg de la seva vida. L’estigma en salut mental és present, sovint es perpetuen falsos mites, es banalitzen els trastorns mentals i es discrimina a les persones que els viuen. Des de la ciutadania i les administracions públiques s’ha reafirmat la necessitat d’actuació per a la millora del benestar emocional i psicològic, especialment des de la pandèmia de la COVID-19.

El “Tallers de Psicodansa Integrativa per a la salut integral” estan besants en la música, el moviment corporal i el grup. Tenen per objectiu millorar la salut física, emocional i mental de la persona i afavorir els vincles entre una comunitat. Aquests tallers afecten positivament en el desenvolupament de les tasques laborals. S’oferiran al personal comarcal com a una activitat de construcció d’equips.

Pel que fa al projecte “Benestar emocional” vol promoure el benestar emocional i psicològic en el conjunt del personal que treballa al Consell Comarcal i potenciar les relacions interpersonals positives, posant la mirada en la comunicació assertiva i la gestió dels malestars i els conflictes. La proposta consisteix en oferir diverses activitats per al benestar, entès de manera integral i sistèmica.

El tercer projecte seleccionat és “La gent gran, enlloc com a casa”. per sensibilitzar, prevenir i actuar per l’accessibilitat i la vida independent a les persones en una fase inicial de dependència amb la col·laboració, coordinació i participació de l’associació per la Vida Independent. El projecte té com a principal finalitat desenvolupar un treball preventiu amb les persones amb dependència inicial, des del camp dels productes de suport, la tecnologies i la domòtica des d’un model d’atenció multidisciplinar. En aquesta primera fase del projecte consta de la realització de 60 diagnosis en l’entorn domiciliari a l’Àrea Bàsica de Serveis Socials.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail